ÄYRIÄISKASTIKE

tiistai 30. elokuuta 2016

ÄYRIÄISKASTIKE
Rapuliemi

Vanha lehtikuva paremman puutteessa!




1 l äyriäis- tai kalalientä(käytä ravunkuoria, porkkanaa, selleriä, sipulia, tillinvarsia liemeen...tarkempi ohje löytyy forreliini.blogspot.com Landebistro blogistani)

1  keskikokoinen sipuli
n.70 g voita
1 rkl tomaattipuretta
n.3/4 dl vehnäjauhoja
suolaa, pippuria
tilkka konjakkia
valkoviiniä
voita tai smetanaa
äyriäisiä(katkarapuja, rapuja, simpukoita jne)

Silppua sipuli ja kiehauta se voissa kullankeltaiseksi. Sulata voi, lisää joukkoon vehnäjauhot. Kiehauta jauhot voissa. Lisää jauhoseokseen kiehuvan kuuma äyriäisliemi, vähitellen hyvin sekoittaen. Lisää kastikkeeseen sipuli, tomaattisose, pippuri, suola, konjakki ja valkoviini. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin tunnin ajan. Siivilöi kastike sileäksi. Keitä sitä jälleen jonkin aikaa. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois, jotta saat kastikkeesta kiiltävän. Lisää lopuksi joukkoon pehmeää, vaahdotettua voita tai smetanaa sekä äyriäiset. Kaada kastike kalamurekkeen päälle ja renkaan syvennykseen. Koristele vati äyriäisillä, mädillä ja tillillä. Kalamurekeresepti tulossa myöhemmin.

Oma kommentti: En ole tehnyt tätä vähään aikaan mutta viimeksi kun tein minulla oli ranskalaisia vieraita ja mieshenkilö söi kastiketta lusikalla. Minulla oli silloin tarjolla haukimureketta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti