Ahvenfileet saivat seurakseen maukkaan liemen, joka oli übertäynnä kasviksia ja aasialaisia vivahteita. Vietimme hääpäivää ja olin silmäillyt tätä reseptiä kauan ja saatuamme sopivasti ahvenia ryhdyin tuumasta toimeen. Söimme sopan alkuruokana ja se oli sekä kaunis että hyvä. Alkuperäinen resepti löytyy Carina ja Ulrika Brydlingin keittokirjasta "Laga vilt från skog & sjö". Olen tehnyt pieniä muutoksia reseptiin, joten tämä ylöskirjattu versioni ei ole se alkuperäinen.
4 annosta:
12 keskikokoista ahvenfilettä
2 salottisipulia
4 kuorittua valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2 kuorittua porkkanaa
130 g kuorittua lanttua
1/2 purjosipuli (vaalea osa)
1 litra vihanneslientä
noin 20 g voita
1 rkl hienonnettua inkivääriä
1 lime, raastettu kuori
2 dl vihreää parsaa, leikattu kolikoiksi/vihreitä herneitä
suolaa
ruohosipulia/vesikrassia
cocktailtikkuja
1. Suolaa fileet ja tee jokaisesta fileestä rulla. Kiinnitä cocktailtikulla.
2. Hienonna juliennetikuiksi sipuli, valkosipuli, chili, porkkana, lanttu ja purjosipuli.
3. Kaada liemi isoon leveään kattilaan. Lisää nokare voita. Lisää hienonnetut vihannekset ja parsakolikot sekä inkivääri ja limen raastettu kuori. Anna kiehua hiljaa muutama minuutti.
4. Lisää ahvenfileet, peitä kannella ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Nosta varovasti kalafileet pois liemestä ja poista tikut.
6. Laita kalafileet isoille lautasille, lisää vihannekset ja kaada päälle liemi. Koristele ruohosipulilla tai vesikrassilla. Saadakseni kivannäköisen kontrastin aikaan ripottelin hieman mustaa sormisuolaa kalojen päälle.
Mainio kaikki yhdessä vuoassa-resepti ahvenfileillä löytyy täältä
jos ahvensaalis on ollut runsaanlainen.
Aivan uskomaton väripläjäys tuo kolmas ylhäältä. Varmasti hyvää, pitääpä panna muistiin!
VastaaPoistaKiitos! Kannattaa testata, aika kesäinen ruoka.
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista