Uitettu ja paahdettu kana

lauantai 2. kesäkuuta 2018Tätä ruokaa varten kannattaa ostaa kokonainen kana. Siitä tulee sopivan suolainen, kun ensin laittaa tipun suolaliemeen ja sitten hieroo mausteita pintaan ja laittaa hänet uuniin. Lopuksi, jos haluaa, voi vielä ottaa väriä pintaan grillissä. Lyömätön resepti!

Tarvitset seuraavaa:
1 kokonainen kana

Suolaliemeen:
1 litra vettä
80 g suolaa
50 g sokeria
5 kaffirlimelehteä
5 siivua tuoretta inkivääriä
2 tlk korianterin siemeniä
sitruunaruohoa, murskattuna ja viipaloituna (käytin kuivattua sitruunaruohoa, jota olin ostanut Laosista … en tiedä löytyykö täältä)
(2 palaa pepper chili wood, myös ostettu Laosista)

Kiehauta suolaliemen ainekset ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja upota kana siihen. Jätä yöksi jääkaappiin. Käännä kana kerran ellei liemi peitä sitä kokonaan...tai keitä lisää lientä.Nosta kana liemestä ja kuivaa se. Leikkaa rintapuolelta auki ja litistä puolikkaat sivuille niin että saat kaksi syvennystä. Täytä ne esimerkiksi seuraavalla maustesekoituksella:

1 tl sichuaninpippuria, huhmaroitu
2 tlk korianterin siemeniä, huhmaroitu
2 tl valkopippuria, huhmaroitu
hieman suolaa
tai oma suosikkimaustesekoituksesi

Ole varovainen suolan kanssa, koska kana on uinut suolaliemessä ja imenyt siitä suolaa. Raasta päälle limen kuori. Lorauta hieman oliiviöljyä viimeiseksi kanan päälle. Nosta ihanuus 130 asteiseen uuniin kunnes sisälämpötila näyttää 62 astetta (rinta) ja 70 astetta (koipi). Näin pitkälle voit esivalmistella ja sitten nopeasti grillata molemmin puolin jos haluat. Mutta yhtä hyvin kanan voi lämmittää uunissa ennen syömistä. Leikkaa se paloiksi ja ripottele tuoreita yrttejä päälle. Jumalaisen mehukas tipu, joka sulaa suuhun.Täältä löytyy toinen aasialaisvivahteinen kanaresepti
ja kana-etiketin alta lisää tipureseptejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti