RAVINTOLA TAMPELLA TAMPERE

perjantai 25. marraskuuta 2016


Viime viikonloppuna tuli käytyä toisessa kodissani Tampereella...tiedossa oli tuttavan isot syntymäpäiväjuhlat ja wow mitkä juhlat ne olivatkaan! Ilta kului herkutellen, juhlien ja tanssien myöhään yöhön, joten sunnuntaina ruoanlaitto ei oikein napannut. Niinpä päätimme mennä syömään Ravintola Tampellaan.
Uuten ravintolaan, jota on suitsutettu paljon (Aamulehti mm.) ja joka sijaitsee Tampellan vanhassa kutomossa kosken partaalla. Erinomainen sijainti by the way. Ja mitä parasta:  SUNNUNTAINA AUKI  (14-22). Vanha tehdassali on isohko korkeine kattoineen ja tiiliseinineen. Moderni sisustus ja pehmeät maanläheiset värit tuovat miellyttävän tunnelman.




Menu oli mielenkiintoinen ja loppujen lopuksi päädyimme valitsemaan savuporoa kahdella tapaa, hiillostettua salottisipulia, palsternakkakreemiä, mustaherukkakastiketta ja tunturirieskaa yhtenä alkuruokana. Se oli sopivan kokoinen ja maut olivat tasapainossa toisiinsa. Ei valittamista...oikein hyvä.




Toisena alkuruokana meillä oli lohipastramia, pikkelöityä fenkolia ja ruohosipulivaahtokastiketta. Sekin oli onnistunut valinta fenkolin ystävälle.


Pääruoaksi en halunnut lihaa koska sitä oli tullut syötyä kaksi päivää peräkkäin. Kala-annokset eivät houkutelleet ja niitä olikin vain kaksi. Lopuksi valitsin vegeruoan, joka oli kvinoa-vuohenjuustopaistosta, grillattu kasvisvarras ja granaattiomena-jogurttikastiketta. Tämä annos sai melkein täyden kympin...kvinoaa olisi voitu maustaa jännittävämmällä tavalla. Iso annos.



Meidän ihanan ystävällinen ja ammattitaitoinen tarjoilijamme ehdotti miehelleni konepajan pippuripihviä, siis kotimainen härän sisäfileepihviä, konjakilla viimeisteltyä kolmen pippurin kastiketta ja rosmariinisuolalla maustettuja maalaislohkoperunoita. Mies tykkäsi kovasti makukombosta ja myös rosmariiniperunat saivat ylistystä osakseen.



Yleensä emme ole kiinnostuneita jälkiruoista, mutta selattuamme listaa läpi ja vilkuiltuamme naapuripöydän jälkkäreitä, päätimme kuitenkin tilata pari sellaista. Karpaloposset, kinuskia ja kristallisoitua valkosuklaata minulle kiitos. Miehelleni köyhiä ritareita, wanhan ajan vaniljajäätelöä ja mehustettua mansikkaa. Molemmat sopivan makeat ... eivätkä liian isoja.






Viinivalinta oli espanjalainen täyteläinen punaviini, joka oli erittäin hyvä.


Ravintola Tampella tarjoilee myöskin lounasta joka päivä. Suosittelen lämpimästi käyntiä tässä uudessa ravintolassa...hieno historiallinen miljöö, hyvää ruokaa ja iloisia ja osaavia tarjoilijoita. Täydellistä!

5 kommenttia:

  1. Tuolla onkin pakko käydä herkuttelemassa... kiitos vinkistä :)
    t: Sienitukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti et pety...uudet ravintolat aina kivoja tutustumiskohteita.
      T. Anne

      Poista
  2. Samaa mieltä, todella voi suositella muillekin, huippupaikka!

    VastaaPoista
  3. komee äijä ottaa kaljaa Tampellan tiskillä

    VastaaPoista