BROWNIE TAATELEILLA JA AVOKADOLLA

keskiviikko 23. marraskuuta 2016



Gluteeniton ja ihanasti terveellinen brownie. Sopii piristämään harmaata ja tylsää päivää. Sekoitat ainekset nopeasti monitoimikoneessa. Ei sisällä valkoista sokeria...makeus tulee taateleista ja hunajasta. Avokado tekee siitä mehukkaan. Ainoa haaste tämän brownien valmistamisessa on löytää täydellisen pehmeitä avokadoja! Resepti otettu Lantliv mat & vin lehdestä.


Ainekset:
150 g tummaa suklaata, 60%, murskattu (käytin 70%)
10 taatelia
1 kypsä avokado
3 rkl kookosöljyä
3 kananmunaa
2 dl mantelijauhoja
1/2 dl kaakaota
1 maustemitta suolaa

Avokadokuorrutus:
2 kypsää avokadoa
1/2 dl kaakaota
1/2 dl juoksevaa hunajaa (käytin 1/4 dl hunajaa ja 1/4 dl vaahterasiirappia)
1 rkl kookosöljyä



1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Poista kivet taateleista ja avokadosta. Laita taatelit ja avokado monitoimikoneeseen ja surauta yhdessä kookosöljyn kanssa taikinaksi. Lisää munat ja surauta kunnes kaikki on sekoittunut  tasaisesti. Lisää mantelijauho, kaakao ja suola ja anna koneen käydä hiukan lisää. Kaada lopuksi sekaan sulatettu suklaa ja sekoita taas hyvin.
3. Kastele ja purista kuivaksi leivinpaperi, joka sopii 21 x 29 cm uunivuokaan. Levitä se vuokaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.





4. Kuorrutus: Poista kivet avokadoista ja sekoita muiden ainesten kanssa monitoimikoneessa. Sivele kuorrutus kakulle ja leikkaa paloiksi ja tarjoile.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti