KANABURGERIT AASIALAISITTAIN & HARISSABROCCOLINIA

sunnuntai 20. marraskuuta 2016


Aasialaista makuhammastani alkoi kolottamaan ja onneksi jääkaapissa oli kananjauhelihaa niin pääsin säveltämään mausteilla taas kerran. Kananliha on aika neutraalin makuista ja mielestäni se vaatii hiukan piristystä. Pihveistä tuli oikein onnistuneita: mehukkaita eikä laisinkaan kuivia. Hyvä kikka on valmistaa jonkinlainen kastike missä pihvit saavat muhia hetken.



Ainekset:
800 g kananjauhelihaa
2 tlk sitruunruohotahnaa
1 voimakas chili/sambal oelekia
1 iso kevätsipuli, silputtu
2 fermentoitua valkosipulikynttä/tavallinen raastettu valkosipuli
1 rkl seesamöljyä
3 rkl kalakastiketta
2 kananmunaa
2 rkl maissijauhoa
mustapippuria
pieni kourallinen thaibasilikaa, silputtu






Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna levätä hetken niin maut sekoittuvat paremmin. Muotoile noin 10 isoa pihviä (tai  enemmän pieniä) ja paista kookos- tai rypsiöljyssä 10-15 minuuttia keskilämmöllä.





Kastikkeeseen tarvitset:
1 rkl currytahnaa (keltainen tai punainen)
4 rkl kookospulveria + noin 4 dl vettä/1 purkki kookosmaitoa
soijaa


Kuumenna currytahna pienessä öljymäärässä samassa paistinpannussa missä paistoit pihvit. Sekoita puulastalla niin saat maut irtoamaan. Varo, ettei pala pohjaan. Kaada kookosjauhe ja vesi tai purkillinen kookosmaitoa pannuun. Vatkaa hiukan kokoon. Mausta soijalla.
Siirrä valmiit pihvit kastikkeeseen ja valele muutaman minuutin ajan.




Tomi Björck (Huippukokki landella Tv-sarja) inspiroi broccolinilisukkeesen.

Siihen tarvitset:
2 pussia broccolinia
Harissatahnaa
auringonkukanöljyä
seesamiöljyä
seesamin siemeniä
soijaa

Sekoita  uunivuoassa 1/4 purkkia Harissatahnaa 1 dl:an auringonkukkaöljyä ja 2 ruokalusikkaan seesamiöljyä. Lisää siihen muutama rkl seesamin siemeniä ja soijaa oman maun mukaan. Lisää broccolinit ja sekoita kunnolla käsin niin että Harissasekoitus levittyy tasaisesti. Anna maustua 20 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Sekoita pari kertaa paiston aikana. Tarkista kypsyys veitsenkärjellä ... minä jätin ne hiukan al denteksi, mutta sehän on makuasia tietysti.





Kommentti: Pihveistä tuli sairaan hyviä. Kastike ja broccolini, joissa oli mukavasti potkua, täydensivät makusensaatiota. Kannatta testata tätä broccolinia...sillä on monta hyötyä: se kun on terveellinen, maukas, halpa ja kaunis!







Sitten muutama pyyntö kokilta ja assistentilta: Tulemme tosi iloisiksi kaikista kommenteista (kommenttikenttä alhaalla); sekä risut että ruusut vastaanotetaan. Kertokaa, jos olette valmistaneet jonkun blogireseptin ja mikä oli lopputulos. Parantamisehdotuksia ehkä? Ja ehdotuksia blogin sisältöön - siis minkälaisia reseptejä toivoisitte - saa myöskin antaa. Kuulemisiin!


2 kommenttia:

  1. Sinulla on aivan ihana blogi ja mitä reseptejä!! Ja mikä niin ihanaa, kaikki kaupallisuus pois. Löysin blogisi Andalusian auringossa - blogissa kommentoidessasi. Se blogi oli aloittaessaan aivan ehdoton suosikkini,mutta **yhteistyö sen ja sen kanssa sai minut lopettamaan blogin säännöllisen seuraamisen.
    Sinun Maalaisbistrossa tulen olemaan vakioasiakas. Illalla sytytän kynttilämeren, avaan punaviinin, ja luen blogisi läpi. Iloa ja valoa meille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihania sanoja Anna Ilona! Liikutun todella...toivon sinulle maukkaita lukuhetkiä blogini parissa ja myöskin että sieltä löytyy jotain herkkuja sinulle! Minäkin rakastan kynttilöitä...ja punaviiniä! Anne

      Poista