ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE - VALKOSIPULIETANAT

sunnuntai 27. marraskuuta 2016


Valkosipulietanat ovat kuulunet meidän perheemme vakioruokiin siitä asti kun 3-vuotias poikamme ihastui niihin. Laivamatkalla Tukholmaan hän halusi syödä etanoita alku-, pää- ja jälkiruoaksi ja enhän minä voinut kieltää häntä. Henkilökuntaan hän teki lähtemättömän vaikutuksen ja jopa kokki itse tuli tervehtimään ja tarjoamaan bonusjätskiannoksen...mistä poikani ei kylläkään ollut kiinnostunut. Joskus nyt aikuisena hän on vinkannut ravintoloille, että ehkä niitten kannattaisi pyytää äidiltä resepti! Nykyään hän hallitsee itse valkosipulivoin tekemisen kaikki salat! Ja sitten reseptiin: valkosipulia ja suolaa pitää laittaa oman maun mukaan (maista tehdessäsi voin).


Kuuteen annokseen (à 6 kpl) tarvitset:
36 kpl etanoita, hyvin valutettuina ja kuivattuina
150 g voita
3 anjovisfilettä
2 silputtua salottisipulia
2 rkl silputtua persiljaa
4 valkosipulikynttä(enemmänkin voi laittaa), murskattuina
1 rkl konjakkia
(hienonnettua timjamia)
(suolaa)
(pippuria)
(hiukan sitruunamehua)



Notkista voi. Huuhtele anjovikset kylmässä vedessä niin että ylimääräinen suola häviää. Kuivaa talouspaperilla. Hienonna ne ja sekoita pehmeään voihin. Lisää sipuli, persilja, valkosipuli ja konjakki. Käytän itse aina timjamia, koska mielestäni se antaa kivan maun. Voit lisätä suolaa, pippuria ja sitruunamehua/valkoviiniä, jos siltä tuntuu. Laita valkosipulivoi jääkaappiin tunniksi niin että se jähmettyy. Laita etanat etanapannuihin ja annostele voita päälle. Laita pannut kuumaan uuniin, noin 225 astetta 8-10 minuutiksi kunnes etanat ovat saaneet väriä. Odota muutama minuutti (ovat kuumia, ole varovainen) ja tarjoile esimerkiksi maalaispatongin kanssa. Leipä imee kastikkeen. Namskis! Juomaksi sopii valko-, puna-, kuohuviini tai olut. Minähän valitsen täyteläisen punaviinin (kuten aina)! Bon appétit!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti