BRIEJUUSTOTORTTU TAATELISIIRAPILLA

keskiviikko 16. marraskuuta 2016



Hyvän päivällisen kruunaa pieni jälkiruoka. Jos haluaa välttää sokeria ja vehnäjauhoja, tämä brietorttu sopii mainiosti. Briejuusto päällystetään pähkinöillä, siemenillä ja kuivatuilla hedelmillä; taatelisiirappia päälle ja uuniin. Taatelisiirappia löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista ja itämaisista ruokakaupoista. Itse käytin viikunabalsamicokastiketta ja hiukan enemmän hunajaa. Resepti on Ulrika Davidssonin käsialaa (Ulrikas Gotland).

1 kokonainen briejuusto, 500 g
1/2 dl taatelisiirappia/1/4 dl viikunabalsamicoa
5 kuivattua viikunaa
50 g kuivattuja karpaloita
1/2 dl kurpitsan siemeniä
1/2 dl mantelilastuja
1/2 dl saksanpähkinöitä
1 rkl juoksevaa hunajaa/2 rkl tai enemmän jos käytät viikunabalsamicoa
hieman sormisuolaa






Laita briejuusto uuninkestävälle vadille ja kaada taatelisiirappi päälle. Viipaloi viikunat ja sirottele yhdessä karpaloiden, kurpitsansiementen, mantelilastujen ja saksanpähkinöiden kera juustokiekon päälle. Lusikoi hunajaa päälle ja lopuksi hiukan sormisuolaa. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoile keksien kanssa.


Tämä Amarone oli oiva pari lämpimälle juustolle...kiitos Turun Kauppahallin Alkon myyjälle joka suositteli tätä viiniä!

Ja iso kiitos assistentille joka auttoi tiskien kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti