Ahvenet saltimbocca

torstai 16. huhtikuuta 2020
Kun onkeesi tai verkkoosi tarttuu sopivan kokoisia ahvenia, voisit kokeilla tätä loistavaa tapaa valmistaa niitä. Tietysti saat kaupastakin valmiita ahvenfileitä, jos uskaltaudut sinne. Suunnitelmissa on valmistaa ainakin siikaa ja haukea tällä samalla menetelmällä. Luulisin, että niistäkin saa herkullisen lopputuloksen. Kunhan vain muistaa laittaa kunnolla salviaa!
Olen aikaisemmin valmistanut Saltimbocca alla romana kanalla ja valmistustapa on pitkälti sama. Tällä kertaa en tehnyt kastiketta, mutta lisäämällä valkoviiniä, kalafondia ja ehkä hieman kermaa lopuksi saat ohuehkon kastikkeen aikaiseksi. Alkuperäinen italialainen Saltimboccahan tehdään vasikanlihasta. 

 Tarvitset:
sopivan määrän ruodottomia ahvenfileitä
nippu tuoretta salviaa
parmankinkkua ohuina siivuina
suolaa
mustapippuria
voi-öljysekoitusta paistamiseenNäin teet:

1. Asettele nahattomat, ruodottomat (V-viilto) ahvenfileet ulko/nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä puolet fileistä salvianlehdillä. (Laita salviaa oman maun mukaan.) Laita päälle sopiva siivu parmankinkkua/savustettua maalaiskinkkua. Peitä lopuilla fileillä.

2. Paista fileepaketteja voi-öljyseoksessa (Culinesse on hyvä), muutama minuutti korkealla lämmöllä molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä. Kierros pippurimyllystä ja mahdollisesti vielä hieman sormisuolaa päälle.Söimme ahvenet lounaaksi ilman kastiketta. Wokkasin punasipulia ja herkkusieniä lisukkeeksi. Todella herkullinen lounas!

Kommentti: Jos haluat ruoasta ruokaisempaa, voit tarjoilla lisukkeena perunaa jossain muodossa. Parsakaali/kukkakaalimuusi voisi myös olla napakymppi vaihtoehto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti