Hauki, kananmuna, anjovis, rakuuna - luksusateria

keskiviikko 22. huhtikuuta 2020Olen kääntänyt kelkkani ja nykyään lasken hauen luksuskaloihin. Tuon lapsuuteni inhokkikalan pienine ruotoineen! Sitä oli hankalaa syödä. Ruotokasa on nyt saanut väistyä ruodottomien fileiden tieltä. You tubesta löytyy monta videota, mistä voi katsoa mallia, miten hauen saa ruodottomaksi. Se ei ole kovin monimutkaista, kun sen oppii ... sanoo "puutarhurini", joka myös kalastaa ja fileoi kaikki kalat minulle. Siksi yritän parhaani mukaan tarjota hänelle erilaisia kalaherkkuja. Tämänkertainen luomus sai häneltä arvosanan 10+... ja minultakin.

Ainekset kahdelle:

2-3 keskikokoista haukifilettä
suolaa
mustapippuria
voi-öljysekoitus paistamiseen
2-3 keitettyä kananmunaa
1 pieni purkki anjovista
tuoretta ranskalaista rakuunaa tai tilliä/persiljaa/kirveliä/ruohosilpulia
ranskankermaa

1. Aloita suolaamalla fileet kevyesti. Anna seistä 15 minuuttia, niin että suola imeytyy lihaan.

2. Keitä kananmunat. Pilko keitetyt munat ja osa anjoviksista. Jätä muutama kokonainen anjovisfilee koristeluun.

3. Paista fileet voi-öljyseoksessa (Culinesse esim.), pippuroi, lusikoi ranskankermaa fileiden ympäri, laita päälle muna-anjovisseos sekoitettuna rakuunaan. Viimeistele pippurilla ja muutamalla anjovisfileellä, jos olet hulluna anjovikseen, kuten minä. Ellet pidä anjoviksesta, jätä se pois ja käytä sen sijaan hieman enemmän suolaa. Jos haluat, voit sekoitta pienen määrän anjovislientä ranskankerman joukkoon.
Tarjoilin keitettyä perunaa ja broccoliinia kalan seuraksi. Tätä ruokaa voisi ehkä kutsua tuunatuksi versioksi hauesta kananmunakastikkeessa?

Jos tekee mieli vilkaista muut haukireseptiäni, niin ne löytyvät "hauki" tägin alta.

Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti