Paistettua kuhaa ja pinaattimuhennosta

lauantai 11. huhtikuuta 2020




Onko kuha sinustakin hieno kala? Kymmenkunta kuhaa on tarttunut verkkoihimme tänä keväänä ja osan niistä mieheni on savustanut (supermaukkaita kun vielä ovat lämpimiä) ja osan olen paistanut. Kalan maku on miedonlainen, joten ei tarvita muuta kuin suolaa ja pippuria maustamiseen. Yllättävä lausahdus minulta, mausteaddiktilta! Resepti löytyy kirjassa "Skandimania" (Antti Vahtera & Visa Nurmi).

Ainekset:
8 pientä tai 4 isoa kuhafileetä

Pinaattimuhennos:
150 g lehtipinaattia (minulla oli ainoastaan 100 g tuoretta, joten lisäsin 70 g pakastettua. Aikaisemmin olen käyttänyt 100 g pinaattia ja 50 g suolaheinää.)
2 pientä salottisipulia, silputtuina
4 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
mustapippuria myllystä
ripaus raastettua muskottia
suolaa


1. Poista kuhafileistä mahdolliset kylkiruodot ja leikkaa pois terävät keskipiikit (V-viilto). Mausta fileet pippurilla ja suolalla.

2. Kiehauta pinaatinlehdet nopeasti kiehuvassa vedessä. Siivilöi lehdet vedestä ja nosta ne kylmään jääveteen, näin säilyvät maku ja väri. Purista jäähtyneistä pinaateista vesi pois ja leikkaa ne veitsellä suikaleiksi (jätin lehdet kokonaisiksi). Kuullota sipulisilppu voissa, lisää pinaatit ja anna kuumentua. Lisää jauhot sekoittaen. Kaada joukkoon kerma ja anna kiehua hetki. Mausta pippurilla, muskotilla ja suolalla. Anna jäähtyä.

3. Täytä fileepuolikkaat pienellä määrällä pinaattimuhennosta ja peitä ne jäljellejääneillä fileillä. Paista pinaattimuhennoksella täytetyt fileepaketit (kirkastetussa) voissa rapean kypsiksi molemmin puolin ja nostele kuuman pinaattimuhennoksen päälle.

Kommentti: Jos haluat päästä pienemmällä vaivalla, voit paistaa fileet erikseen ilman muhennostäytettä ja tarjoilla muhennoksen erikseen.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti