Glaseerattu ylikypsä naudan etuselkä, coleslaw & viinivinkki

sunnuntai 26. huhtikuuta 2020




Syötyämme kalaruokia monta päivää peräkkäin, teki viikonloppuna mieli herkullista liharuokaa hyvän punaviinin kera. Pakastimesta löytyi palanen naudan etuselkää ja netistä mainiolta kuulostava resepti
Aloitin keittämällä lihan, joka sitten sai levätä kylmässä yön yli. Seuraavana päivänä glaseerasin lihan uunissa soija-hunaja-sriracha-valkosipuliseoksella. En todellakaan muista koska viimeksi olisin syönyt näin hyvänmakuista, maukasta ja mureaa lihaa ... suoraan sanottuna emme malttaneet lopettaa syöminen vaikka vatsa oli toista mieltä. Makunystyröiden juhlahetki!

Ainekset:
noin kilon painoinen naudan etuselkä (käytin luomulihaa)
suolaa
härkäfondia

1. Puhdista liha, älä poista kaikkea rasvaa, sillä se antaa makua lihalle. Laita pataan ja peitä vedellä. Mittaa kuinka paljon vettä laitat. Kiehauta vesi ja poista pinnalle kertyvä vaahto lusikalla.

2. Lisää puoli ruokalusikallista suolaa ja 3 ruokalusikkaa fondia per käyttämäsi vesilitra. Keitä miedolla lämmöllä vähintään kaksi tuntia (tarkista veitsenkärjellä että liha on kypsä). Ota liha pois padasta ja laita viileään mielellään yön yli.

HUOM! Älä heitä keitinlientä roskiin! Pakasta se annospusseissa tulevia kastikkeita varten.

Glaze:
1 dl japanilaista soijakastiketta
0,5 dl hunajaa
1 rkl srirachaa
2 valkosipulinkynttä, hienoksi raastettuna

3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita glaseerausaineet keskenään. Leikkaa liha reiluiksi paloiksi ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele glaseerausta paloille joka puolelle ja paista uunissa noin 10 minuuttia (paistoin vain 5 min). Sivele glaseerausta vielä kerran lihapaloille ja paista vielä 5 min. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja viipaloitua salaattisipulia.

















Coleslaw:
1 pieni punakaali
1 iso porkkana
1 dl majoneesia
0,5 dl jogurttia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria

Siivuta kaali todella hienoksi joko mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita yhteen majoneesi, jogurtti, valkoviinietikka ja sinappi isossa kulhossa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet sekä raastettu porkkana.



Viinivinkki:
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2015
Hinta: 40 €

Olemme kahteen otteeseen saaneet pullollisen tätä italialaista täyteläistä punaviiniä tuliaiseksi. Tuliainen, johon olemme aika ihastuneita. Hieman hintava viini, mikä on ainoa haittapuoli. Lämminhenkinen ja makean mausteinen tuoksu on lupauksia täynnä. Maku yllättää pehmeällä intensiivisyydellään. Viikuna, karhunvatukka, suklaa ja kahvi ovat puoleensavetävä yhdistelmä. Jälkimaku on pitkä ja mielyttävällä tavalla mausteinen. Ruokasuositus: Tummat lihat, riista ja kovat suolaiset juustot.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti