Annen tuunattu kaalilaatikko

perjantai 27. maaliskuuta 2020




Kaalilaatikosta voi tehdä oman näköisensä pienellä vaivalla. Se voi sisältää pelkkiä kasviksia tai olla vegaaninen, mutta yhtä hyvin siihen voi upottaa lihaa, lintua tai kalaa. Useimmat käyttävät riisiä yhtenä pääaineksena, itse käytän usein kvinoaa tai kuten tällä kertaa - ohraa. Blogin arkistosta löytyy myös ihanan makuinen kaalilaatikko härkiksellä. Chilit ja Harissan voi jättää pois ellei ole niiden ystävä.
Kannattaa tehdä isompi satsi kerralla ja pakastaa kiireisiä päiviä varten. Kaalilaatikko kuuluu niihin ruokiin, jotka vain paranevat lämmittäessä. Plussana on myös että kaikenikäiset yleensä pitävät tästä ruoasta, mikä näinä aikoina helpottaa ruokaviikon suunnittelussa.

Ainekset kahteen isoon uunivuokaan tai 8 kpl 0,5 litran vuokiin:

noin 1,5 kg valkokaalia
2-3 isoa keltaista sipulia
3-4 isoa valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa
timjamia ja salviaa (tai muita yrttejä, kuivattuina tai tuoreina)
500 g jauhelihaa
1 iso tölkki murskattuja tomaatteja
(2 kuivattua hienonnettua väkevää chiliä)
1-2 tl Harissajauhetta/Harissatahnaa
2 kasvisliemikuutiota
mustapippuria
öljyä
1,5 - 2 dl keitettyä ohraa
2 dl Planti cooking kaurakermaa (käytin sipulinmakuista)


1. Suikaloi kaali, kuutioi sipulit ja porkkanat, hienonna valkosipulit. Paista kaalinsuikaleet öljyssä. Paista sipuli, porkkana ja valkosipuli toisessa paistinpannussa. Sekoita lopuksi molemmat pannut.

2. Paista jauheliha öljyssä yrttien, chilin ja Harissan kanssa ja lisää liemikuutiot ja murskatut tomaatit. Sekoita paistettujen kasvisten ja keitetyn ohran kanssa. Mausta mustapippurilla ja tarpeen vaatiessa suolalla/soijalla.

3. Jaa sekoitus kahten isoon uunivuokaan tai useampaan pienempään vuokaan. Kaada päälle 2-4 dl kermaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes laatikot ovat hyvän värisiä.

4. Tarjoile raikkaan sinappivinegrettisalaatin kanssa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti