Parsaa, munia & ranskalaista salaatinkastiketta (Jamie Oliver)

maanantai 30. maaliskuuta 2020Nyt sitä saa kaupoista: tuoretta eurooppalaista parsaa. Se on varma kevään merkki vaikka aamu tänään valkenikin lumen peittäessä saaristoidylliämme. Jopa koira oli ihmeissään. Eilen katsoimme sinistä merta, otimme esille  aurinkotuolit ja palvoimme aurinkoa linnunlaulun säestyksellä.
Ruoanlaitosta voisi näinä vaikeina aikoina tehdä perheen yhteisen harrastuksen. Aina on pakko syödä. Lapsethan ovat yleensä innokkaita ruoanlaittajia, kunhan saavat olla mukana siellä missä tapahtuu. Älkää unohtako kattausta: ruoan esillepanoon kannattaa aina panostaa, varsinkin jos kotoa löytyy auttavia käsipareja. Kauneus on puoli ruokaa.
Päivän resepti tulee Jamien kirjasta "5 aineksen ateriat". Kirja on oikea aarreaitta helpoine, nopeine ja maukkaine ruokineen. Kun mielikuvitus tai jaksaminen on tipoteissään, käännyn tämän kirjan puoleen. Sieltä löytyy aina kivoja ja nopeita reseptejä. 

Blogistani löydät lisää parsaherkkuja "parsa" tägin alta. 

Bon appétit!
Kahdelle hengelle tarvitset:

1/2 punasipuli
3-4 rkl punaviinietikkaa
4 isoa kananmunaa (käytin ainoastaan 2)
350 g vihreää parsaa
1/2 nippu tuoretta rakuunaa, 15 g (käytin meidän omaa ranskalaista rakuunaa, jossa on voimakkaampi maku ja laitoin näin ollen vain puolet ehdotetusta määrästä)
2 kukkuraista tl Dijon-sinappia

1. Kuori punasipuli ja hienonna se. Laita sipuli kulhoon ja valuta päälle 3-4 ruokalusikallista punaviinietikkaa. Lisää todella runsas ripaus merisuolaa. 

2. Laske munat kattilassa kunnolla kiehuvaan veteen ja keitä niitä täsmälleen 5 1/2 minuuttia (keitin 6 minuuttia). Laita parsavarret riviin, leikkaa puiset päät irti ja siirrä loput siivilään munien päälle. Laita kansi päälle ja höyrytä parsavarsia munien kypsyessä. Nypi rakuunanlehdet tällä välin.

3. Salaatinkastike: Vatkaa sinapin joukkoon 6 ruokalusikallista ekstra-neitsytoliiviöljyä kulhossa (lisää sitä vähitellen). Kaada sipulisilppukulhon viinietikka siivilän lävitse jatkuvasti vatkaten joukkoon. Maista seosta ja mausta se täydelliseksi merisuolalla sekä mustapippurilla.

4. Kun munien keittoaika on kulunut, jaa parsat lautasille. Virkistä munia kylmässä vedessä, kunnes ne ovat jäähtyneet käsiteltäviksi. Kuori munat, puolita ne ja annostele lautasille. Ripota rakuunanlehdet ja sipulisilppu päälle. Valuta molemmille lautasille yksi ruokalusikallinen salaatinkastiketta (tai enemmän, säästä loput toista päivää varten), sirottele korkealta ripaus pippuria ja tarjoile.

Nauti keväisestä annoksesta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti