Täytetyt paprikat ovat paitsi kauniita, myös terveellisiä ja käteviä, ja täytteeksi voit laittaa vaikka pelkkiä kasviksia. Tämänkertainen täyte sisältää kvinoaa, porkkanaa, valkosipulia, maissia, vihreitä papuja ja sipulia. Plus mausteita oman maun mukaan. Kvinoan voit korvata riisillä tai ohralla vaikka. Ruoka on vegaaninen ja sopii pääruoaksi (salaattipedillä) tai lisukkeeksi.
Ainekset:
4 isoa punaista tai keltaista paprikaa, puolitettuna ja ilman siemeniä
noin 5 dl keitettyä kvinoaa
2-3 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
1 iso porkkana, kuutioituna
noin 100 g pakastemaissia
noin 100 g vihreitä papuja, paloitettuina
1 keltasipuli, kuutioitu
(kurkumaa, chiliä, yrttisekoitusta)
suolaa
mustapippuria
Ainekset:
4 isoa punaista tai keltaista paprikaa, puolitettuna ja ilman siemeniä
noin 5 dl keitettyä kvinoaa
2-3 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
1 iso porkkana, kuutioituna
noin 100 g pakastemaissia
noin 100 g vihreitä papuja, paloitettuina
1 keltasipuli, kuutioitu
(kurkumaa, chiliä, yrttisekoitusta)
suolaa
mustapippuria
1. Kuumenna iso paistinpannu keskilämmöllä. Lorauta siihen 2 rkl oliiviöljyä ja lisää porkkana, sipuli, pavut, maissi ja valkosipuli ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Suosittelen lisäämään jotain kivaa mielimaustetta, kuten vaikka yrttisekoitusta, chiliä tai kurkumaa. Paista vihanneksia noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
2. Nosta lämpöä ja lisää keitetty kvinoa. Sekoita kunnolla. Paista vielä noin 2 minuuttia sekoittaen.
3. Täytä putsatut ja puolitetut paprikat kvinoatäytteellä ja laita ne 180-asteiseen uuniin 25-30 minuutiksi. Ota pois uunista kun paprikat ovat pehmeitä, muttei lössöjä. Koristele yrteillä tai kukilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti