Ehdotuksia vappudrinkin seuraksi

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019Voitaikinarullasta tulee salamannopeasti hyviä ja täyttäviä cocktailpaloja, joita voi popsia drinkin seuraksi ruoan valmistuessa. Täytteeseen voit laittaa mitä haluat, mutta muista maustaminen, koska voitaikina sinällään on aika mauton. Käytin mm. pesto-maustetta suosikkimaustesarjastani ADD:WISE. Lidlistä oli puff pastry loppu, siksi käytin kuvan gluteenitonta pakastevoitaikinaa. Se on koostumukseltaan hieman puff pastryä paksumpaa.


Laitoin seuraavia aineksia rullaan:
1 rulla (pakastettua) voitaikinaa
levityskelpoinen chèvre-juusto
runsaasti pesto-maustetta
kevätsipulia, renkaina
keitettyä vihreää parsaa
parmankinkkua
raastettua voimakasta juustoa
mustapippuria
(suolaa)

1 kananmuna voitelemiseen

Sulatin voitaikinan ja levitin siihen chèvre-juustoa. Sitten sirottelin päälle runsaasti pesto-maustetta (silsältää suolaa). Sen jälkeen laitoin parmankinkkua, kevätsipulia ja raastettua juustoa taikinan päälle.
Laitoin kaksi parsaa peräkanaa taikinan lyhyeen päähän (mistä aloitin rullaamisen) ja leikkasin loput parsat taikinan päälle. Pippuroin hieman ennen kuin rullasin taikinan niin tiiviisti kuin pystyin.


Leikkasin terävällä veitsellä noin 2 sentin paksuisia siivuja ja siirsin ne pellille. Voitelin palat kananmunalla ja työnsin pellin 200 asteiseen uuniin. Kypsyminen kesti noin 20 minuuttia.Muita samantyyppisiä snackseja Maalaisbistron arkistosta:Hauskaa vappua!

2 kommenttia: