Munakoiso - täytteessä Murua, mozzarellaa & oliiveja

torstai 4. huhtikuuta 2019

Testasin Murua jauhelihan tilalla tässä munakoisotäytteessä ja runsaalla maustamisella se maistui oikein herkulliselta. Elovena Muru sisältää täysjyväkauraa, kauralesettä, vettä, suolaa ja peruna- ja herneproteiinia. Tuotteella on hieman jauhemainen koostumus, joten kannattaa käyttää sopivia mausteita ja yrttejä runsaastikin. Muru on valmis käytettäväksi: siis se paistetaan ainoastaan nopeasti öljyssä.

Uunipellilliseen tarvitset:
6 munakoisoa
yrttimaustetta
suolaa
öljyä

1 iso pussillinen Elovena Murua
1 punasipuli
1 keltasipuli
2-3 isoa valkosipulin kynttä
sardellitahnaa tuubista/muusattuja sardelleja/anjoviksia
tomaattipyrettä
1 tl sokeria
(tuoretta) timjamia, rosmariinia ja oreganoa
mustia oliveeja
vettä 
soijaa
mustapippuria
suolaa
1 pallo puhvelimozzarellaa
oliiviöljyä

1. Leikkaa munakoisot kahtia pituusuunnassa. Ripottele suolaa niiden päälle ja jätä odottamaan noin 15 minuuttia. Kuivaa ne ja tee ruutuviiltoja niiden pintaan. Sivele kevyesti öljyllä. Suolaa ja mausta jollain kuivatulla yrttimausteella.
2. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkista veitsen kärjellä että munakoisot ovat pehmenneet kunnolla, muuten ne eivät maistu hyvältä.


Sillä aikaa kun munakoisot kypsyvät uunissa voit tehdä täytteen.

3. Silppua sipulit ja paista öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää sardellitahnaa, tomaattipyrettä ja sokeria ja anna porista hetki.
4. Paista nopeasti Murua öljyssä rapeaksi. Lisää tämä ja yrtit sipuliseokseen. Lisää vettä tarvittaessa. Jos haluat lisää myös mustia halkaistuja oliiveja. Mausta soijalla, pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
5. Ota munakoisot uunista ja lusikoi täytettä niiden päälle. Halutessasi voit vielä lisätä tuoreita yrttejä.


6. Revi mozzarellapallo paloiksi ja jaa munakoisojen päälle. Hieman mustapippuria ja oliiviöljyä viimeiseksi ennen kuin laitat munakoisot uuniin kunnes juusto sulaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti