Keltainen yrttinen kanafilee

tiistai 16. huhtikuuta 2019


Kanafileestä tulee hyvää tarjottavaa nopeasti vaikka yllätysvieraille. Muista pitää muutama pakkaus aina pakkasessa! Lyhyt valkosipuli-yrtti-kurkumamarinointi tekee fileistä kauniin värisiä. Käyttämällä omia suosikkimausteitasi saat mieleisesi makuelämyksen aikaiseksi. 

noin 500 g kanan sisäfilettä (Perhetilan sisäfilee)
pieni pikkurillin kokoinen raastettu tuore kurkuma tai kurkumajauhetta
1-2 raastettua valkosipulin kynttä
1 rkl "vietnamesiska stjärnan" (ADD:WISE)/ muu suosikkimauste
chilisuolaa
mustapippuria
tuoretta oreganoa ja rosmariinia/muita tuoreita yrttejä 


Käytä talouskäsineitä käsitellessäsi tuoretta kurkumaa, muuten käsiin tarttuu kurkuman oranssi väri ja se ei pesemällä lähde ihan heti. Raasta kurkuma ja valkosipuli. Suolaa ja pippuroi fileet, taputtele niihin kurkuma, valkosipuli, mauste ja yrtit. Marinoi 15-30 minuuttia tai kauemmin.



Paistoin fileet macadamiaöljyssä, mutta mikä tahansa hyvänmakuinen öljy käy. Paistoajaksi riittää kymmenisen minuuttia aika korkealla lämmöllä.



Tarjoilin  nämä fileet salaatin lisukkeena, mutta ne ovat mainioita pita-leipien tai tortillojen täytteenä vaikka chilimajon ja uunijuuresten kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti