Teriyaki paahtopaistirullat & paahdetut palsternakat

tiistai 9. lokakuuta 2018



Näyttävä ja helppo juhlaruoka vaikka noutopöytään. Ellet ehdi tehdä paahtopaistia tai jääpaistia itse, voit ostaa valmiita viipaleita. Tarvitset myös vihreitä papuja, teriyakikastiketta ja koristeluun seesaminsiemeniä. Minulla oli sopivasti paahtopaistiviipaleita ja papuja omasta maasta pakastimessa. Rullista tuli niin suussa sulavia että ne loppuivat alta aikayksiön. Resepti on peräisin vuoden 2013 Etiketti-lehdestä. Lisukkeeksi tein uunipaahdettuja palsternakkoja, kun niitä vielä löytyi keittiöpuutarhasta. Kierittelin palsternakkaviipaleet ihanassa yrttivoissa ennen uuniin menoa. 

12 rullaan tarvitset:
12 viipaletta kypsää paahtopaistia/jääpaistia
36-48 keitettyä vihreää pitkäpapua
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 tl seesamiöljyä
1-2 rkl (kylmäpuristettua ekologista) rypsiöljyä
5-7 rkl teriyaki-kastiketta (tai enemmän jos haluat paljon kastiketta)
seesaminsiemeniä

Viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä keskilämmöllä seesami-rypsiöljyseoksessa noin minuutti. Lisää keitetyt pavut ja jatka paistamista käännellen noin minuutti. Lisää teriyaki-kastike ja anna seoksen kiehahtaa. Kääri pavut paistiviipaleisiin. Valuta pannulta teriyaki-kastiketta rullille. Ripottele seesaminsiemeniä päälle ja tarjoile.






Paahdetut palsternakat:

noin 500 g palsternakkaa
noin 30 g gheetä tai tavallista voita
muutama ruokalusikallinen ekologista rypsiöljyä
raastettua valkosipulia oman maun mukaan
1-2 rkl vaahterasiirappia/hunajaa
1-2 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria

sitruunaöljyä


Kuori palsternakat. Leikkaa ne neljään osaan pituussunnassa. Sulata voi, lisää muut ainekset paitsi sitruunaöljy. Siirrä palsternakat uunipellille ja sekoita kunnolla voiseoksen kanssa. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paahda 200-225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista veitsen kärjellä että palat ovat kypsiä. Ripottele päälle sormisuolaa. Lorauta päälle hieman sitruunaöljyä, jos haluat.





Palsternakka-polenta ranskalaiset sopisivat myös mainiosti liharullien pariksi. Tai miksei tämä aivan ihana palsternakkasekoitus , joka löytyy ankkareseptin lopussa. Valitettavasti se on jäänyt kuvaamatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti