Helppotekoiset timbaalit tuoreesta pinaatista olivat sekä värinsä että makunsa puolesta nappivalinta haukikvenelleille, joita nautimme viime viikonloppuna. Pakastettu pinaatti toimii varmaan yhtä hyvin tässä … en ole kokeillut, koska en oikein pidä sen koostumuksesta. Ostan yleensä tuoretta pinaattia talvella, kun sitä ei saa omasta maasta. Helpoin tapa nauttia siitä on sekoittaa vihersalaatin joukkoon tai nopeasti paistaa voissa valkosipulin kanssa. Kalan lisukkeena se on kerrassaan voittamaton.
Ainekset noin 9 timbaaliin muffinsivuoissa:
noin 200 g lehtipinaattia
1 pilkottu sipuli
2 kananmunaa
1-1,5 dl crème fraîchea
suolaa
pippuria
1/2 tl kurkumaa
Huuhtele tuore pinaatti. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja anna sen käydä pari-kolme minuuttia kunnes seos on tasainen. Tai sekoita käsin. Kaada seos voideltuihin muffinsivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti