Julkkiskokki Mannerströmin makusinfonia - aromivoi, joka sisältää savusilakan ohella punasipulia, sitruunaa, ruohosipulia, kaprista ja worcestershirekastiketta. Punasipuli keitetään sitruunamehussa ja saa siitä valloittavan värinsä, joka ruohosipulin ja kapristen vihreän kanssa tekee voista hieman salaperäisen näköistä. Maku on mitä herkullisin. Savusilakkavoi sopii leivän päälle tai grillatun lohen seuraksi. Lisukkeeksi keitettyjä (napakoita) vihanneksia, jotka glaseerataan voissa (tavallisessa) pannulla. Minä käytin kesäkurpitsaa, perunaa, kurkkua, fenkolia ja sokeriherneitä.
Savukalavoi:
1 pieni punasipuli, hienonnettu
1 sitruunan mehu
2 isoa savusilakkaa
2 rkl kaprista
1/2 nippua silputtua ruohosipulia
100 g huoneenlämpöistä voita
worcesterchirekastiketta
1 pieni punasipuli, hienonnettu
1 sitruunan mehu
2 isoa savusilakkaa
2 rkl kaprista
1/2 nippua silputtua ruohosipulia
100 g huoneenlämpöistä voita
worcesterchirekastiketta
Keitä punasipuli sitruunamehussa kunnes mehu on imeytynyt sipuliin. Jäähdytä. Perkaa savukala tarkasti. Hienonna kaprikset. Sekoita tai miksaa savukala ja voi. Sekoita sitten siihen punasipuli, ruohosipuli, kapris ja muutama tippa worcestershirekastiketta. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile 4-6 ovaalia palleroa ruokalusikalla ja laita ne kylmään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti