Uuniomenat ja ranskalainen karamellikastike

keskiviikko 18. lokakuuta 2017



Meillä on ihana vanha omenapuu, joka antaa runsaasti satoa tänä vuonna. Sopivan happamia, kauniita punaisia omenoita, jotka soveltuvat sekä popsimiseen sellaisinaan että ruoanlaittoon. Tässä todella kaikin puolin vetävä omenajälkiruoka, joka sisältää puolukoita, mausteita ja omenoita kruunattuna fantastisen makuisella karamellikastikkeella. Ja helppo tehdä!

Neljälle hengelle:
4-6 happamia (ruoka)omenoita
2 rkl voita
2 rkl sokeria
kanelia
inkivääriä
vaniljasokeria
korianteria
puolukoita


1. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele uunivuoka. Leikkaa hattu omenoista. Poista siemenkota. Sekoita täytteeseen voita, sokeria, puolukoita, jauhettua inkivääriä ja kanelia ja murskattuja korianterin siemeniä (tai jauhettua korianteria). Täytä omenoiden reiät sekoituksella.
2. Paista omenat uunissa kunnes pehmenevät. Tämä kestää ainakin 15 minuuttia omenoiden koosta riippuen.

Ranskalainen karamellikastike:
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl voita
1 rkl crème fraîchea

Keitä sokeri, vesi ja sitruunamehu ja sekoita kunnes liuos muistuttaa konjakin väriä. Tähän menee aikaa 5-10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa siihen ruokalusikallinen voita ja ruokalusikallinen crème fraîchea. Todella helppoa! Kannattaa kerralla tehdä tuplasatsi, koska menekki voi olla kova. Bon appétit!













Maalaisbistron omenajälkkäri löytyy täältä

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta uuniomenasi ja tuo karamellikastike herätti mielenkiinnon. Minäpä taidan napata sen illan päärynäleivoksiin. Kiitos innoituksesta ja ohjeesta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Kastike on todella helppo tehdä vielä kaiken lisäksi. Aika makea se on ainakin omaan makumaailmaani, mutta terästän sitä välillä chilihillolla ja silloin laitan vähemmän sokeria. Makoisaa viikonlopppua!

      Poista