Murskattu peruna, ruskistettu voi, tilli, pähkinä

tiistai 10. lokakuuta 2017



Perunasta saa helposti vähän fiinimpää ruokaa muutamalla helpolla niksillä. Tätäkin mainiota reseptiä voi muunnella monella tapaa riippuen siitä, mitä kaapistasi löytyy. Tillin voit vaihtaa muihin yrtteihin ja hasselpähkinöiden tilalle käyvät muut pähkinät ja siemenet. Tärkeintä on että murskaat keitetyt perunat kevyesti niin, että ruskistettu voi imeytyy niihin kunnolla.

1 kg (mieluummin) pieniä perunoita
100 g voita (voit tarvita enemmänkin)
50 g paahdettuja hasselpähkinöitä
noin 1,5 dl hienonnettua ruohosipulia
2-3 kruunutilliä
noin 1,5 dl hienonnettua tilliä
suolaa ja mustapippuria

1. Pese perunat ja keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Ruskista sillä aikaa voi varovasti, kunnes se on saanut kullankeltaisen värin ja tuoksuu hiukan kinuskille. Ole varovainen, koska se palaa helposti loppua kohden, jos lämpö on liian korkea.

2. Rouhi paahdetut hasselpähkinät  ja sekoita ne voihin kruunutillin, tillin ja ruohosipulin kanssa. Säästä hieman koristeluun.

3. Valuta vesi perunoista ja anna niiden jäähtyä hiukan, ennen kuin varovasti painelet niitä, niin että kuori avautuu. Siirrä perunat vadille ja kaada ruskistettu voiseos niiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla ja koristele tillillä ja ruohosipulilla.








Viininä päivällisellämme oli italialainen Valpolicella. Makeahko, pehmeät tanniinit, täyteläinen, tuoksussa kuivattua hedelmää, hieman mausteinen jälkimaku. Sitä suositellaan aromikkaiden riistalihojen kaveriksi, mutta oli ihan mukiin menevä tämänkin ruoan kanssa.
Kommentti: Lopuksi lorautin hiukan hyvää oliiviöljyä perunoiden päälle. Jos haluat voit lisätä enemmän ruskistettua voita. Perunat imevät itseensä tolkuttomasti nestettä. Perunoiden lisäksi popsimme paahtopaistia http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/07/mehukkain-paahtopaistini-yrttiliemessa.html ja uunipaahdettuja punajuuria vuohenjuustomoussen kanssa. Reseptin idea tulee Lantliv mat & vin lehdestä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti