Suklaa-chilikakku & kandeerattu chili

torstai 26. lokakuuta 2017



Ihanan helppotekoinen ja valtavan hyvä suklaakakku sopii jälkiruoaksi tai ihan muuten vaan, kun suklaahimo iskee. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin luumupyrettä (vauvanruokapurkki) ja hienonnettua chiliä. Tällä kertaa vaihdoin ne punaiseen chilihillooni ja lopputulos oli oikein onnistunut. Aikaisemmin olen käyttänyt omenahilloketta, johon olen sekoittanut tuoretta mangoa ja chiliä - sekin oikein hyvää. Periaatteessa voit siis vaihtaa luumupyreen johonkin muuhun, mitä kaapistasi löytyy. Saat lisäksi kaksi erilaista kandeeratun chilin teko-ohjetta. 

Kakkuun tarvitset:
100 g tummaa suklaata
200 g voita

1-2 punaista chiliä (noin 1-2 rkl hienonnettua)
1 pieni vauvanruokapurkki luumupyrettä (135 g)
tai chilin ja pyreen tilalle runsas 1 dl chilihilloa

3 kananmunaa
3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
1 tl suolaa

Kuorrutus:
2 1/2 dl pölysokeria
3-5 rkl vettä
3-4 rkl kaakaota

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita voihin suklaapalaset. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.

2. Puolita chilit, poista siemenet ja hienonna ne. Sekoita luumupyreen joukkoon.

3. Vaahdota munat ja sokeri kunnolla. Sekoita suklaavoiseos ja luumupyree. Jos puolestaan käytät chilihilloa, niin sekoita se suklaaseokseen. Sekoita lopuksi mukaan munaseos.

4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sihtaa jauhoseos suklaaseokseen ja sekoita kunnolla. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjaisen vuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm ). Kypsennä uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

5. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kakun päälle. Koristele kandeeratuilla chileillä.

Annan kaksi reseptiä kandeerattua chiliä varten. Ensimmäinen on karamellimainen ja miedomman makuinen ja toinen on todellisille chiliystäville. Kokeilkaa vaikka jäätelön kanssa!

Kandeerattu chili 1:
2 punaista chiliä
1 dl sokeria
1 rkl vettä

Halkaise, poista siemenet ja hienonna chilit. Sulata sokeri ja vesi kattilassa. Keitä kunnes karamelli on kullanruskea. Lisää chilit ja sekoita. Nosta chilit pois karamellista leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Kandeerattu chili 2(resepti varastettu Chilovers.nu blogista):
chiliä
2 dl omenasiiderietikkaa
7 dl sokeria
0,5 dl vettä

Käytä kertakäyttöhanskoja. Viipaloi tai puolita chilit. Poista kaikki siemenet. Laita chilit puhtaaseen kannelliseen purkkiin. Täytä purkki piripintaan, koska chilit kutistuvat hieman liemessä. Sekoita omenasiiderietikka, vesi ja sokeri kattilassa. Kuumenna varovasti kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi lasipurkkiin chilien päälle. Laita kansi kiinni ja anna jäähtyä.




Kommentti: Käytin lemon drop chilejä ja punaisia paksuja ja pitkulaisia chilejä, joiden nimi on unohtunut. Tein siis kahta eri sorttia: toinen keltaisilla ja toinen punaisilla chileillä. Liemessä on paljon sokeria ja siksi säilyvät varmasti ikuisuuden jääkaapissa. Liemi riitti kahteen keskikokoiseen purkkiin (katso kuva ylhäällä).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti