Vastustamaton kylmä kesäruoka, jota Italiassa syödään alkuruokana/antipastona. Se on myös valtavan kaunis seisovalla pöydällä, kun eriväriset paprikat loistavat mustien oliivien, sardellien, parmesaanin ja yrttien seassa.
Kuudelle henkilölle tarvitset:
6 eriväristä paprikaa
12 sardellia
4 valkosipulin kynttä
50 g parmesaania
2 rkl mustia rypistyneitä kivellisiä oliivia
1 ruukku basilikaa
rosmariinia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Laita kokonaiset paprikat kuumaan grilliin/grillielementin alle uuniin ja käännä ne usein, niin että mustuvat joka puolelta. Anna jäähtyä muovipussissa noin 20 minuuttia ja poista sitten musta pinta. Poista myös sisukset. Leikkaa paprikat pituussuunnassa rimpsuihin ja kuivaa ne talouspaperilla. Siirrä ne tarjoiluvadille.
Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna/raasta ne. Silppua basilikan lehdet ja levitä paprikoille. Sekoita varovasti, lorauta päälle oliiviöljyä ja anna marinoitua peitettyinä muutaman tunnin tai yön yli. Kun on aika syödä, sirottele päälle parmesaania, oliiveja, sardelleja, suolaa ja pippuria. Koristele basilikalla ja rosmariinilla.
Buon appetito!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti