VOITAIKINAHERKKUJA - PAIN AU CHOCOLAT & PUNAJUURIPIZZA

tiistai 25. lokakuuta 2016





Voitaikinapaketti kannattaa aina pitää jemmassa pakastimessa...siitä saa väännettyä yhtä sun toista. Makeata ja suolaista. Punajuuripizzaa voitaikinapohjalla parmesaanilla ja pinjansiemenillä esimerkiksi tai ranskalaisten pain au chocolat'a; voitaikinarullia, joiden sisältä löytyy suklaata. Tosi herkullisia molemmat.




VOITAIKINAPIZZA PUNAJUURILLA



Ainekset:

3 kpl keitettyjä punajuuria

4 kpl voitaikinalevyjä

4 rkl tomaattikastiketta/ketsuppia

2 dl raastettua parmesaania
tuoretta timjamia/oreganoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 dl pinjansiemeniä
sormisuolaa

Viipaloi punajuuret ohuiksi siivuiksi. Levitä 4 puoliksi sulanutta voitaikinalevyä uunipellille ja sivele niille tomaattikastikkeetta. Vältä kastiketta reunoilla niin levyt nousevat hienosti paistamisen aikana. Laita ensin parmesaania (säästä hiukan koristeluun) ja asettele sitten punajuurisiivut päälle. Sirottele timjamia/oreganoa päälle ja valele hunajalla. Paista pizzat 15-20 minuuttia 200-225-asteisessa uunissa (ole tarkkana loppua kohden, onnistuin polttamaan omiani tällä kertaa). Paahda sillä aikaa pinjansiemenet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla kunnes saavat hiukan väriä. Ota pizzat uunista ja koristele pinjansiemenillä, parmesaanilla ja sormisuolalla. Sopivat mainiosti drinkin seuraksi tai sieni-/vihanneskeiton lisukkeena. Parhaimman makuisia huoneenlämpöisinä (oma mielipiteeni).
Kuten varmaan huomaat tein itse minipizzoja tällä kertaa!








PAIN AU CHOCOLAT

voitaikinaa
suklaata (appelsiinimakuinen)
1 kananmuna
mantelilastuja

Kaaviloi voitaikina aika ohueksi ja leikkaa pieniä tai isoja suorakulmia. Aseta suklaa lyhyeen päähän ja rullaa kiinni. Laita rullat uunipellille ja voitele munalla. Koristele mantelilastuilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (isoja rullia) tai 10 minuuttia (pieniä). Minun tekemäni ovat pieniä. Aidot pain au chocolat -rullat ovat neljä kertaa isompia, mutta mielestäni pienet ovat kivampia syödä...ja niitä saa syödä useampia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti