Yleellinen alkuruoka neljälle tai päivällinen/illallinen kahdelle. Punajuuriröstistä tulee erittäin rapea ja herkullinen kun sekoittaa siihen raastettua perunaa. Resepti tulee Elle mat & vin aug/sept 2016 ruokalehdestä.
4 keskikokoista punajuurta
2 perunaa
1/2 dl maizenaa
1 tlk suolaa
1/2 tlk mustapippuria
voita
Raasta punajuuret ja perunat karkeasti. Käytä suojakäsineitä ellet halua punaisia käsiä. Sekoita maizenaa, suolaa ja pippuria raasteeseen. Purista ylimääräinen neste pois. Muotoile litteitä lettuja (8 kappaletta) ja paista rapeaksi runsaassa voissa. Noin 10 minuuttia yhdeltä puolelta ja 5 toiselta. Keskilämmöllä koska letut palavat herkästi.
Päälle:
4 siivua graavattua/kylmäsavustettua lohta
1 1/2 dl smetanaa
4 tlk mätiä (ehkä enemmänkin)
1/2 dl hakattua tilliä (käytin rucolaa)
1/2 dl hakattua punasipulia
mustapippuria
Laita lohta, smetanaa, mätiä, tilliä/rucolaa ja punasipulia röstien päälle. Muutama pyöräytys pippurimyllyllä ja tarjoile heti. Meidän mielestä näistä rösteistä tuli erikoishyviä herkullisilla lisukkeineen...ja helppoja valmistaa ellei lasketa punajuurien raastamista!
Juomaksi sopii raikas kuohuva kukallinen viini kuten crémant tai sitten gewürztraminer.
Bon appétit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti