TAPAKSIA TARJOLLA

keskiviikko 19. lokakuuta 2016






San Sebastianista löytyi inspiraatiota vaikka muille jakaa...toissailtana pyöräytin pari tortillaa, chorizoa siiderissä ja täytettyjä tomaatteja.  Tuoretta leipää, hyvää viiniä, kynttilöitä ja miellyttävää seuraa... siinä hyvä kombo!





Tortilla abierta de patatas, chorizo y mejillones, siis
AVOIN TORTILLA PERUNOILLA, CHORIZOLLA JA SIMPUKOILLA



Tarvitset:
2 isoa perunaa
1 keltainen sipuli
150 g tuoretta chorizoa (käytin kuivattua)
200 g simpukoita
4 kananmunaa
muutama persiljanoksa
oliiviöljyä

suolaa
(mustapippuria)


Kuori perunat ja viipaloi ohuesti. Paista sipulirenkaiden kanssa oliiviöljyssä kunnes saavat hiukan väriä. Keitä simpukat ja poista kuoret jos käytät tuoreita. Poista liemi purkkisimpukoista. Sekoita peruna-sipuliseos, chorizo ja simpukat ja jaa öljyttyyn uunivuokaan. Vatkaa munat ja suola ja kaada seoksen päälle. Anna kypsyä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele persiljalla.






PERUNATORTILLA VUOHENJUUSTON JA YRTTIEN KERA



Tarvitset:

2 pientä kuorittua ja kuutioitua perunaa

1 hienonnettu punasipuli

oliiviöljyä

75 g murennettua vuohenjuustoa
6 kananmunaa
2 rkl hakattua persiljaa
1 rkl timjaminlehtiä
(lipstikka-/sieni-)suolaa


Lämmitä öljy keskilämmöllä pienessä uuninkestävässä paistinpannussa ja paista perunakuutioita kymmenisen minuuttia. Käännä usein. Lisää sipuli ja jatka paistamista noin 5-10 minuuttia alhaisella lämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää murennettu vuohenjuusto. Käännä uunilämpö grillille, noin 200-225 astetta. Sekoita munat ja yrtit ja mausta hyvin. Siirrä taas pannu liedelle (keskilämpö) ja kaada munasekoitus perunoiden päälle. Paista 4-5 minuuttia tai kunnes sivut kuplivat...tarkista ettei se pala. Laita uuniin grillivastuksen alle 4-5 minuutiksi kunnes väri näyttää sopivalta. Anna jäähtyä hiukan ja leikkaa sitten paloiksi. Tarjoile lämpimänä.





CHORIZOA SIIDERISSÄ



Tarvitset:

3 tlk oliiviöljyä

1 hienonnettu keltasipuli

1,5 tlk pimentónia = makea paprikapulveri, väkevä

125 ml omenasiideriä
60 ml kanalientä
1 laakerinlehti
2 chorizomakkaraa (noin 250-300 g), ohuina viipaleina
2 tlk sherryviinietikka (omenasiideriviinietikkaa)
hakattua sileälehtistä persiljaa

Kuumenna öljy alhaisella lämmöllä paistinpannussa, lisää sipuli ja paista noin 3-4 minuuttia kunnes se pehmenee. Lisää pimentón ja paista minuutin verran. Käännä keskilämmölle, kaada siideri, liemi ja laakerinlehti joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää chorizoviipaleet ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia kunnes kastike on hiukan mennyt kasaan. Sekoita joukkoon viinietikka ja persilja. Maista ja tarjoile lämpimänä. Leipää tarvitaan kastamiseen!



TÄYTETTYJÄ TOMAATTEJA



Koverra tyhjäksi keskikokoisia tomaatteja ja pyyhi ne kuiviksi. Sekoita sopiva määrä majoneesia, tonnikalaa ja hakattua kaprista/hakattuja oliiveja. Mausta mustapippurilla ja, jos tarve vaatii suolalla. Täytä tomaatit seoksella. Periaatteessa voit täyttää tomaatit omalla suosikkiseoksellasi.












Nautimme vielä hienosta syksystä...mutta assistentin levätessä kokki ja lehti-imuri ilmeisesti joutuvat pihahommiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti