Tämä käsinmaalattu viinilaatikko kuuluu tästedes aarteisiini...ensimmäinen lahja ruokabloggaajan ominaisuudessani! Se on vielä rakkaampi, koska sain sen espanjalaiselta hurmaavalta kokilta ja ravintola Hermandad de Pescadoresin omistajalta. Henkilökunta saa myös täydet pisteet osaamisestaan ja miellyttävästä käytöksestään.
Hyppäsimme bussiin San Sebastianissa ja matka Hondarribian kylään kesti puolisen tuntia. Kylässä on noin 16000 asukasta ja siellä sijaitsee San Sebastiánin lentokenttä. Kaunis ja rauhallinen kylä lyhyen venematkan päässä ranskalaisesta Hendayn kaupungista, joka sijaitsee toisella puolella lahtea. Kuvassa talojen takana.
Nautittuamme mojitot (aika tujut sellaiset) ja olimme jo nälkäisiä. Olin jo Tripadvisorin perusteella valinnut meille ravintolan, mutta päätimme kysyä paikalliselta naiselta neuvoa ja hän suositteli Hermandad de Pescadoresia siinä määrin, että suuntasimme sinne. Vapaita pöytiä ei löytynyt (oli perjantai ja pyhäpäivä)...mutta...suomalaisuus valloitti omistajan ja saimme pöydän kunhan lupasimme häipyä tietyn ajan kuluttua...ehkä myös espanjan taidoista oli hyötyä!
Mitäköhän hyvää sitten söimme? Alkuruokina nautimme talon erikoisuutta "sopa de pescados"(kalakeitto), parsaa chilikastikkeella ja majoneesilla ja ibericokinkkua quindillapedillä (quindilla on espanjalainen chililajike).
Keitto, joka on ravintolan suosituin ruoka, oli todella mainion makuinen. Muut alkuruoat olivat raikkaita ja herkullisia. Pääruoiksi valitsimme merianturaa mantelilla, mustekalaa omassa musteessaan ja grillattua mustekalaa chilikastikkeella.
Jos vietätte aikaa San Sebastianissa tai sen lähistöllä, lähtekää ihmeessä lounaalle tähän valloittavaan kylään ja Hermandad de Pescadores-ravintolaan. Meri, rantakäytävät, kylätunnelma, ruoka, ihmiset...kaikki näyttää olevan aitoa.
Hasta luego Hondarribia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti