Ihanteellinen kylmä ruoka, jonka voit kätevästi tehdä päiviä etukäteen, kun olet järjestämässä kesäjuhlia. Tämä kanaruoka ei vaadi liikoja tekijältään ja kehuja satelee. Maku paranee päivä päivältä kun yrtit ja mausteet tulevat kunnolla esiin. Ensin annoin raakojen kanafileiden maustua yön yli ensimmäisessä marinadissa. Sitten paistoin ne ja sen jälkeen ne saivat olla toisessa marinadissa yön yli. Tarjolla oli myös väkevää chilikastiketta niille, jotka tykkäsivät tulisesta. Kuvassa on tuplasatsi kanaa. Reseptin löysin blogista "Victorias provkök" .
Ainekset:
1 kg kanafilettä
Marinadi 1:
1 dl rypsiöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl soijaa
2 raastettua valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl hienoa sokeria
Marinadi 2:
3 raastettua valkosipulin kynttä
1/2 dl öljyä
1/2 dl sweet chili kastiketta
1 rkl soijaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl hienonnettua persiljaa
1/2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
Sekoita kaikki ensimmäisen marinadin ainekset. Upota siihen kanafileet ja jätä marinoitumaan yön yli. Pyyhi liha ja ruskista paistinpannulla pienessä öljyssä, kunnes se on saanut väriä joka puolelta. Laita liha uunivuokaan ja 150 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpötila on 70-72 astetta. Ota fileet uunista ja anna niiden jäähtyä jonkin verran.
Sekoita marinadi kahden ainekset ja lisää siihen paistetut kanafileet. Jätä ne marinoitumaan ainakin muutamaksi tunniksi, mutta mieluummin yön yli tai kauemminkin.
Viipaloi fileet senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi ennen tarjolle viemistä. Asettele viipaleet vadille, lorauta marinadi päälle ja koristele esimerkiksi tuoreilla yrteillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla, salaatilla, kukkasilla jne.
Gochujangkastike:
runsas 1/2 dl gochujangtahnaa (korealainen chilitahna) tai srirachakastiketta
2 1/2 rkl hunajaa
2 tl hienoa sokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
1/2 rkl soijaa
Laita kaikki ainekset pieneen kulhoon ja vispaa yhteen kunnes kaikki on hyvin sekoitettu. Tarjoile marinoidun kanan tai korealaisten kanapullien kanssa. Resepti tulee jossain vaiheessa.
runsas 1/2 dl gochujangtahnaa (korealainen chilitahna) tai srirachakastiketta
2 1/2 rkl hunajaa
2 tl hienoa sokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
1/2 rkl soijaa
Laita kaikki ainekset pieneen kulhoon ja vispaa yhteen kunnes kaikki on hyvin sekoitettu. Tarjoile marinoidun kanan tai korealaisten kanapullien kanssa. Resepti tulee jossain vaiheessa.
Tämä kuulostaa älyttömän herkulliselta ja pakko kokeilla joku päivä!
VastaaPoistaKiva! Toivottavasti ihastut siihen yhtä paljon kuin minä ja vieraani!
PoistaTämä oli niin hyvää, tein juhliin ja kaikki tykkäs. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaMyös kastike oli koukuttavaa, tein Srirachasta.