Lyömättömät kesäkurpitsaflanit à la Mimi

maanantai 27. elokuuta 2018



Kuka ihmeessä tämä Mimi mahtaa olla? Hän on kaikkien rakastama entinen malli ja tätä nykyä kokkaava linnanrouva Ranskasta. Tällä kauniilla ja elegantilla supernaisella on kiinalais-ranskalaista verta suonissaan. Hänellä on monta tyylikästä lasta ja vielä enemmän söpöjä koiria. Mimi kirjoittaa suosittua ruokablogia "Manger" (englanniksi), jota hänen islantilainen valokuuvajamiehensä kuvittaa. Todella maagisia kuvia. Käy vilkaisemassa niin ymmärrät mitä tarkoitan. Häneltä on ilmestynyt pari keittokirjaa, hän esintyy television ruokaohjelmissa, järjestää kokkauskursseja tiluksillaan Médocissa, asuu välillä Italiassa ja kirjoittaa blogia silloin tällöin. Ehtivä nainen.
Nämä "flanit" tai suolaiset piiraat on tehty muffinsivuoassa. Mieheni väittää, että ne ovat eittämättä parasta mitä olen valmistanut kesäkurpitsasta. Olen osittain samaa mieltä. Tässä tulee resepti.


Ainekset noin 10-12 pieneen piiraaseen:
2 keskikokoista kesäkurpitsaa, ohuelti siivutettu mandoliinilla ja leikattu kahtia puolikuun muotoon
5 kananmunaa
4 rkl Maizenajauhoa/perunajauhoa
2 rkl tuorepuristettua sitruunan mehua
kourallinen hienonnettua minttua
150 g raastettua juustoa, emmental tai gruyère (käytin puolet Västerbottenia ja puolet emmentalia)
2 salottisipulia, hienonnettuina (siivutin ne ainoastaan ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla)
2 valkosipulin kynttä, ohuina siivuina
1/2 tl muskottia (korvasin muskotin kurkumalla)
suolaa ja mustapippuria

1. Poista kesäkurpitsojen pehmeä sisus + siemenet. Viipaloi ohueksi ja leikkaa viipaleet kahtia. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä isossa paistinpannussa ja freesaa kesäkurpitsaa, sipulia ja valkosipulia muutama minuutti, kunnes saavat hieman väriä.

2. Vatkaa kokoon munat ja maizena isossa kipossa. Lisää raastettu juusto, muskotti/kurkuma, suola ja pippuri.

3. Lisää kesäkurpitsasipuliseos, sitruunamehu ja hienonnettu minttu. Sekoita varovasti. Tarkista suola!

4. Kaada taikina voideltuun muffinsivuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ovat saanet hyvän värin.















Kommentti: Meidän mielestä nämä pienet muffinsit ovat maistuvimpia kylminä. Muista suolata taikinaa tarpeeksi. Minttu ja kesäkurpitsa on klassinen ranskalainen yhdistelmä, joka toimii. Käyttämäni Västerbottenost antoi muffinseille kivan maun. Tarjoan yleensä näitä lisukkeena perunan sijaan. Viimeksi  naisten lounaalla kanasaltimboccan ja vihreiden papujen kanssa.

Löydät lisää ajankohtaisia kesäkurpitsareseptejä blogin arkistosta!

Bon appétit!



4 kommenttia:

  1. Mitä painaa keskikokoinen kesäkurpitsa? Kun muiden aineiden määrät annetaan gramman tarkkuudella, toivoisin samaa tarkkuutta myös kesäkurpitsan määrään. Kiitos :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimin reseptissä luki kaksi isoa kesäkurpitsaa, mutta siellä on tapana käyttää pienempiä yksilöitä kuin meillä. Valitettavasti en punninnut omia kesäkurpitsoja, mutta veikkaisin että viipaleeni painoivat noin 400-500 grammaa. Kokeile sillä määrällä, yritän muistaa punnita seuraavalla kerralla kun teen näitä.

      Poista
  2. Ihana kesäkurpitsaresepti. Näyttää herkulta, ja kiva tarjottava vaikka brunssilla. Pitääkin käydä katsomassa tuota blogia, kiitti vinkistä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suussa sulavia flaneja. Sopivat varmaan brunssipöytäänkin. Mangerblogi on kyllä niin kaunis ja vastustamaton!

      Poista