Tuore grillattu maissi, rakuunavoi & sipuliströsseli

keskiviikko 22. elokuuta 2018Osta ihmeessä tuoreita maissintähkiä, jos törmäät niihin toreilla tai kaupoissa. Ne ovat sesonkitavaraa ja todella halpoja tällä hetkellä. Unohda vakuumipakatut tylsät kappaleet ja grillaa tällä kertaa tuoretta maissia. Alla olevat lisukkeet toimivat erittäin hienosti maissintähkien kanssa. Ai että oli herkullinen umamikombo! Rakuunavoihin laitoin tosi paljon rakuunaa ja maissin päällä se oli taivaallista. Puhumattakaan paahdetusta sipuliströsselistä, joka muuten sopii ruokaan kuin ruokaan. Reseptiin törmäsin Allt om Mat -lehdessä.

Ainekset rakuunavoihin:
50 g voita, huoneenlämpöistä
2 rkl hienonnettua rakuunaa (reseptissä vain 2 tl)
mustapippuria
2-3 tl valkoviinietikkaa tai valkoista balsamicoa

Sekoita hyvin kaikki ainekset. Tämä voimäärä riittää 2-4 maissiin, riippuen tietenkin siitä, miten voihullu olet.Paahdettu sipuli:
1 keltasipuli, pilkottu
1 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
3-4 rkl rypsiöljyä

Kuori ja pilko sipuli, suolaa ja anna seistä 30 minuuttia. Sekoita siihen jauhot. Paista öljyssä keskilämmöllä sekoittaen usein; noin 15 minuuttia, kunnes sipuli on kullankeltaista ja rapeaa. Varo polttamasta sipulia … silloin sitä ei voi syödä. Siirrä talouspaperille valumaan.
Huom! Tämä paahdettu rapea sipuli maistuu myös salaatissa tai hampurilaisessa esimerkiksi. Se on todella koukuttavaa! 

Maissi:
1. Laita maissintähkät kylmään veteen. Huolehdi, että vesi peittää maissit kokonaan. Anna olla vedessä 30 minuuttia. Yksi tähkä/henkilö riittänee.
2. Taivuta lehtiä taaksepäin ja purista ne nippuun. Solmi lehdet yhteen käyttäen yhtä lehteä.

3. Sivele maissit öljyllä ja siirrä ne kuumaan grilliin. Grillaa noin 10-15 minuuttia joka puolelta. Minun maissilehteni paloivat grillissä. Kannattaa jättää lehdet grillin ulkopuolelle, jos haluaa että ne säilyvät kauniina.

4. Lusikoi rakuunavoita tähkien päälle ja sirottele päälle sipuliströsseliä. Syö käsin ja nauti! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti