Pollo tonnato

perjantai 24. elokuuta 2018



Kuulostaako vitello tonnato tutulta? Aito italialainen kylmä kesäruoka, joka koostuu valkoviinissä keitetystä  ja viipaloidusta vasikanpaistista ja vastustamattomasta tonnikalakastikkeesta. Todellinen ässä noutopöydässä. Vasikkaa ei aina ole tarjolla, mutta ei hätää...tätä ruokaa voi hyvin tehdä kanafileestä tai kalkkunapaistista. Olen kerran käyttänyt kalkkunaa tähän ja se oli ehkä himpun verran maukkaampaa kuin tämä kanaversio. Mutta joka tapauksessa mainio ruoka, jota voi tehdä valmiiksi  jääkaappiin pari päivää etukäteen.

Ainekset:
noin 600 g kanan fileetä
7 dl vettä
3-4 rkl kanafondia
yhden sitruunan mehu
10 mustapippuria
1 kelta-/punasipuli
tuoretta timjamia ja oreganoa
2 laakerinlehteä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

1. Kiehauta vettä ja fondia kasarissa. Lisää sitruunamehu, kokonaiset pippurit, yrtit, laakerinlehdet ja lohkottu sipuli. Anna kanafileiden porista fondissa kannen alla noin 6-7 minuuttia. Jätä ne kanafondiin jäähtymään, mieluummin seuraavaan päivään.

2. Levitä tarjoilulautaselle hieman tonnikalakastiketta. Leikkaa kylmästä kanasta aika ohuita viipaleita ja asettele ne hieman päällekkäin kastikkeen päälle. Suolaa ja pippuroi. Levitä tonnikalakastiketta päälle, mielellään pari tuntia ennen tarjoilua. Peitä ja säilytä jääkaapissa.

3. Koristele rucolalla, kapriksilla (isoja varrellisia), parmesaanilastuilla ja sitruunan lohkoilla.



Tonnikalakastike:
1 purkki tonnikalaa öljyssä
1,5 dl majoneesia (Hellmann's tai oma)
3-4 rkl pieniä kapriksia
4-5 anjovisfileetä tai sardellia
hieman oliiviöljyä 
puolen sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Valuta tonnikala. Sekoita tehosekoittimessa tonnikala, majoneesi, kaprikset ja anjovisfileet. Lisää hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä. Kastikkeen tulee olla aika paksua. Tarkista maku ja lisää sitruunamehua, jos tarve vaatii. Suolaa ja pippuroi.









Assistenttini ei onnistunut löytämään herkkujaan, mustikoita, tänä vuonna johtuen kuivuudesta. Kuvat ovat pari vuotta vanhoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti