Keltainen gazpacho viilentää mukavasti

torstai 2. elokuuta 2018



Käyttämällä hunajamelonia, keltaisia tomaatteja ja keltaista paprikaa saat kauniin keltaisen kesägazpachon. Siis kylmä keitto, jonka blenderi surauttaa tasaiseksi hetkessä. Ei keittämistä, ainoastaan pilkkomista. Tein ison kannullisen jääkaappiin ja se riitti noin 12 lasilliseen. Seuraavana päivänä se maistui vielä paremmalta yövyttyään jääkaapissa. Lusikkaa ei välttämättä tarvita. Sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen: amuse-bouchena ennen ruokailua tai brunssi- ja noutopöytään esimerkiksi.

Ainekset 12 pieniin lasiin:
200 g keltaisia tomaatteja
350-400 g hunajamelonia
1 pieni keltainen paprika
1/2 punainen chili (päätät vahvuuden itse)
noin 10 cm kurkkua
1 valkosipulinkynsi
2 rkl hienonnettua punasipulia
4 dl kylmää vihanneslientä
2 rkl limen mehua
1 rkl hienonnettua korianteria
1/2 - 1 tl suolaa
1 maustemitta mustapippuria myllystä

1. Kalttaa ja kuori tomaatit. Kuori meloni, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Poista siemenet paprikasta ja chilistä ja leikkaa paloiksi. Kuutioi kurkku. Kuori valkosipulinkynsi.

2. Laita vihannekset ja hedelmät blenderiin ja surauta. Lisää liemi, limen mehu ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Säilytä gazpacho jääkaapissa kunnes se tarjoillaan.

3. Annostele keittoa (kylmiin) laseihin. Tarjoile heti.







Jos satut pitämään kookoksesta voisit tykätä tästä ranskalaisesta gaspachosta kookosmaidolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti