Mahtava herkku, joka on tehty "vanhoista" perunoista. Uudet perunathan ovat parhaimmillaan tällä hetkellä, mutta vaihtelu virkistää aina. Ole avokätinen öljyn, yrttien ja suolan käytön kanssa niin perunoista tulee mehukkaita ja ne suorastaan sulavat suuhun. Mieluummin liikaa kuin liian vähän täytettä. Jos lämmität ruoan seuraavana päivänä kannattaa lorauttaa hieman ekstra öljyä niiden päälle. Alkuperäinen resepti tulee Siken kirjasta "Ruokaa rakkaudella Saarenmaalla". Olen tehnyt pieniä muutoksia hänen ohjeeseen.
Ainekset:
16-20 keskikokoista perunaa
4-5 valkosipulin kynttä
runsaasti tuoretta timjamia
muutama oksa tuoretta rosmariinia
tuoretta oreganoa (mitkä yrtit tahansa käyvät)
1-2 rkl Dijon sinappia
hieman sitruunamehua
ainakin 1 rkl oliiviöljyä/peruna
yrttisuolaa/chilisuolaa/sienisuolaa/merisuolaa
mustapippuria
1. Keitä perunat kuorineen runsaasti suolatussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä.
2. Tee valkosipulista, yrteistä, sinapista, sitruunan mehusta ja oliiviöljystä morttelissa tai tehosekoittimessa tahna.
3. Paina sitten jokaista perunaa perunanuijalla niin, että pinta rikkoutuu.
4. Aseta perunat suureen uunivuokaan, lorauta oliiviöljyä päälle ja pyöräytä perunoita niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Levitä maustetahna halkeamiin ja mausta reilusti suolalla sekä pippurilla.
5. Paahda uunissa 200-225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja rapeita.
Lisää herkullisia perunareseptejä löytyy näistä linkeistä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti