Parhaat etikkakurkut

perjantai 20. heinäkuuta 2018Kauan kaivattu sade on vihdoin kastellut rutikuivaa luontoa. Keittiöpuutarha kiittää, kuten nurmikkokin. Ja minä sain säilöttyä kurkut, jotka ostin eilen. Hyvä alku viikonlopulle. Resepti on ensimmäisiä blogissani forrecuisine.blogspot.com/2016/08/etikkakurkkuja.html,
 mutta nyt tein pieniä muutoksia siihen, jotta kurkut saisivat vielä enemmän makua, jos mahdollista. Tästä satsista sain 10 purkkia, seassa sekä isoja että pienempiä. Tätä kirjoittaessani aurinko pilkahtaa jo esille kolmen tunnin sadejakson jälkeen. Luonto kiittää ja tuoksuu ihanalle. Mukavaa viikonloppua!

 Ainekset:
4 kiloa avomaan kurkkuja
1 litra etikkaa
vajaa litra vettä
noin 1,5 kiloa sokeria
6 kämmenellistä hienoa suolaa
runsaasti kruunutilliä
paljon piparjuurta
monta laakerinlehteä
6 rkl sinapinsiemeniä

1. Viipaloi pestyt kurkut ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla. Steriloin käyttämäni lasipurkit uunissa 100 asteessa noin 10 minuuttia ja keitin kannet vedessä myös 10 minuuttia.

2. Kiehauta etikka, vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet.

3. Lado kurkunviipaleet tiiviisti lasipurkkeihin vuorotellen tillin, piparjuuripalojen ja laakerilehtien kanssa. Painele kunnolla ennen kuin kaadat lämpimän liemen kurkkujen päälle. Liemen pitää peittää kurkut. Kierrä kannet kiinni.

4. Säilytä viileässä. Kahden viikon päästä voit nauttia superhyvistä kurkuista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti