Resepti sinulle, joka haluat nauttia suussa sulavista perunoista, mutta olet mukavuudenhaluinen tai aika ei nyt joulun kynnyksellä kerta kaikkiaan riitä mihinkään ylimääräiseen. Perunan pinta on rapea ja sisältö mukavan pehmeää. Nautimme niitä ankankoipi-confit'n kanssa. Erinomainen vinkki, jos haluaa nopeasti maukasta tarjottavaa. Nostat vain koivet purkista ja puhdistat ne ylimääräisestä rasvasta ja laitat uuniin lämpiämään. Älä missään nimessä heitä ankanrasva pois. Se säilyy jääkaapissa monta viikkoa ja sitä voi myös pakastaa. Mainiota esimerkiksi perunoiden paistamiseen.
Kahdelle tarvitset:
4 perunaa
suolattua voita
suolaa
mustapippuria
paljon tuoretta rosmariinia ja timjamia
Harjaa perunat kunnolla, mutta älä kuori niitä. Puolita ne pituussuunnassa. Sulata voi kattilassa ja laita mukaan yrtit, suola ja pippuri. Aseta perunapuolikkaat uunivuokaan ja voitele halkaistu pinta voiseoksella. Siirrä 200 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Kokeile kypsyyttä veitsen kärjellä. Pieni neuvo: laita runsaasti voita, suolaa ja pippuria. Ja tietysti yrttejä: loppua kohden voit vielä lisätä ekstra yrttejä, jos haluat vahvan yrttimaun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti