Silakkapihvejä joka lähtöön

sunnuntai 20. toukokuuta 2018
Noin viikko sitten laitoimme silakkaverkon mereen ja muutama tunti myöhemmin se oli niin täynnä herkullisia silakoita, että nostaminen oli työlästä. Voi että, mikä saalis … noin 8 kiloa. Mieheni jaksoi puurtaa silakoiden "renssaamisen" kanssa, joten minun piti vaan keksiä miten valmistaa herkkuja näistä. Hän jopa poisti nahan osasta: niistä tuli cevicheä 
ja sinappisilakoita. Osasta silakoista hän teki savusilakkaa ja lopusta tein silakkapihvejä. Arvatkaa, olimmeko tyytyväisiä nauttiessamme silakkamaistelumenyytä ulkona upeassa säässä? Kalaa oli riittävästi...onneksi poikamme oli käymässä ja hänen mukaansa lähti muutama ruokalaatikko. Naapurikin otti mielellään pari kiloa perkaamatonta silakkaa. Olen tullut siihen tulokseen, että pihvit voi täyttää melkein millä vaan. Kokeile vaikka currytahnalla, jos olet aasialaisen ruoan ystävä.Täyte 1:
Musta Pekka juusto (mustapippurituorejuusto)
suolaa
tuoretta tilliä

Suolasin silakkafileet ja murustelin juustoa ja tilliä päälle. Peitin toisella fileellä ja painoin kädellä kokoon. Käänsin pihvit ruis-suolaseoksessa ja paistoin voissa kullanvärisiksi noin 2 minuuttia/puoli. 

Täyte 2:
piparjuuritahna tuubissa (Felix)
suolaa

Suolasin fileet ja sivelin niitä sopivalla määrällä piparjuurta. Toinen filee päälle ja sama valmistustapa kuin edellisessä.

Täyte 3:
chorizomakkaraa, pienenpieniä paloja
paistettua keltasipulia/salottisipulia
hieman smetanaa
tuoretta tilliä/ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

Suolasin ja pippuroin fileet. Paistoin chorizopalat sipulin kanssa ja sekoitin mukaan smetanaa ja tilliä. Annostelin täytettä fileiden päälle ja peitoksi laitoin toisen fileen. Litistin pihvejä hieman. Nämä pihvit mieheni savusti savusilakoiden kanssa.


Tässä savusilakkaa, josta saaristolaiset käyttävät nimitystä böklinki.
Olemme niin ylpeitä venäläisestä Padarak (=lahja) luumupuustamme, joka kukkii paljaalla oksalla ainoastaan muutaman päivän ajan. Keltaisten luumujen satokin on yleensä ylitsevuotavan runsas. Joudun odottamaan pari kuukautta ennen kuin pääsen täyttämään ruokakellarini ja pakastimeni luumuherkuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti