Voit valita joko vihreää tai valkoista parsaa tähän alkuruokaan. Kaupastani löytyi valkoista kreikkalaista parsaa, joten käytin sitä. Kastike sisältää salottisipulia, valkosipulia, balsamicoa ja rypsiöljyä. Balsamico antaa kivan kirpeyden kastikkeelle, joka korostaa parsan hienostunutta mietoa makua. Siivu lohta tai parman kinkkua vielä, niin kevään luksusruoka on tarjoiluvalmiina.
Ainekset kahdelle:
1 nippu tuoretta parsaa
4 pientä silputtua salottisipulia
2 pientä silputtua valkosipulin kynttä
1/2 tl sokeria
1/4 dl punaista balsamicoa
noin 1/2 - 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä/oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
1. Aloita kastikkeella. Kuullota sipulit pienessä rypsiöljyssä, lisää sokeri ja balsamico ja redusoi noin puolet pois. Jäähdytä ja lisää öljy. Suolaa ja pippuroi. Tarjoile lämpimän parsan kanssa.
2. Kuori parsat ja poista 2-4 cm kannoista. Jätä nuput kuorimatta. Keitä suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia al denteksi. 1 litra vettä, 1 rkl suolaa, 1 pala sokeria. Valuta parsat pyyhkeen päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti