Charlotte aux fraises

tiistai 22. toukokuuta 2018Helppo ja hyvännäköinen jälkiruoka mansikkasesonkia ajatellen.  Ranskalainen muunnelma meidän mansikkakakustamme. Helpompi valmistaa kuin luulisi: vuorataan vain sopiva muotti kissankielillä/savoiardikekseillä ja täytetään mansikka-kerma sekoituksella. En edes käyttänyt liivatetta, vaan kakku sai seistä 4 tuntia jääkaapissa ja tunnin pakastimessa. Ohjeen mukaan 4 tuntia jääkaapissa riittää.
Kakku kannattaa syödä kertaheitolla, koska kekseistä tulee muuten liian pehmeitä. 

Ainekset 1 litran vuokaan:
500 g mansikoita
100 g sokeria (tai vähemmän)
2,5 dl kuohukermaa
1 dl vettä
0,5 dl rommia, limoncelloa tai sitruuna-/mansikkamehua
1 paketti kissankieliä, noin 24-30 kpl (savoiardikeksejä, tiramisukeksejä)

1. Laita kulho, jossa aiot vatkata kermaa, jääkaappiin.
2. Vuoraa kulho, jossa aiot tehdä jälkiruoan, muovikelmulla. Kakun kumoaminen helpottuu tällä tavalla.
3. Säästä muutama mansikka koristeluun. Huuhtele loput, kuivaa ne hyvin ja poista vihreä kanta. Jaa mansikat pieniin paloihin. Lisää puolet sokerimäärästä. Laita sivuun.
4. Vatkaa kylmä kerma kylmässä kulhossa. Lisää loppu sokeri (50 g) kun kerma alkaa paksuuntua. Vatkaa kunnes kermavaahto on hyvin kiinteää. Laita sivuun.
5. Sekoita vesi ja rommi. Kastele kissankielet hyvin nopeasti sekoituksessa, yksi kerrallaan. Vuoraa vuoan sivut ja pohja kissankielillä (katso kuvaa).
6. Sekoita vatkattu kerma ja mansikat ja täytä vuoka puoliksi seoksella. Sitten kerros keksejä, loput täytteestä ja viimeiseksi kerros keksejä.
7. Aseta sopivankokoinen lautanen ja paino vuoan päälle, niin että kakusta tulee tiivis. Laita jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi. Jos laitat kakun pakastimeen muutamaksi tunniksi voit nauttia siitä jäätelökakun muodossa.
8. Kumoa kakku, poista muovikelmu ja koristele mansikoilla.

Bon appétit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti