Jännää että häiritsevästä rikkaruohosta voi tehdä superherkullisia ruokia. Vuohenputki kasvaa ja lisääntyy vauhdilla, siellä missä se viihtyy...eli siis melkein kaikkialla maalla. Älä poimi isoja lehtiä, vaan keskity versoihin jotka ovat puhkeamassa. Ne maistuvat nimittäin paljon paremmilta. Vuohenputken ja mantelin liitosta tulee hyvän öljyn kanssa terveellinen pesto. Vuohenputki sopii tuoreena salaatteihin tai siitä voi tehdä basilikan, persiljan tai suolaheinän kanssa ihanaa yrttiöljyä, johon voi dipata leipää. Tämä kaunis vihreä yrttiöljy antaa myös grillatuille kasviksille kivan maun.
Yhteen pyöreään piirakkaan tarvitset seuraavaa:
1 piirakan kuori, tee omasi tai tee kuten minä: käytin valmista ruis-kaurataikinaa, jonka painelin vuokaan
1 litra huuhdeltuja nuoria vuohenputken lehtiä
1 kuorittu ja pilkottu punasipuli/keltasipuli
2 kuorittua ja pilkottua valkosipulin kynttä
4 kananmunaa
noin 3 dl kaurakermaa/ruokakermaa (maustettu käy hyvin)
2 dl voimakasta raastettua juustoa
suolaa
mustapippuria
1. Paista piirakan kuori noin 10 minuuttia 175-200 asteisessa uunissa.
2. Upota vuohenputket nopeasti (1/2 min) kiehuvaan suolattuun veteen, nosta heti pois ja purista vesi pois.
3. Riko kananmunat blenderiin, laita mukaan vuohenputket ja kerma ja anna blenderin käydä kunnes muodostuu vihreä neste. Suolaa ja pippuroi ja anna nesteen tasaantua hetken.
4. Laita sipuli, valkosipuli ja juusto esikypsennettyyn piirakkakuoreen. Kaada munasekoitus päälle ja paista uunissa noin 30 minuuttia 175 asteessa.
5. Tarjoilin lisukkeena pirtsakkaa tomaattisalaattia. Resepti tulossa seuraavaan postaukseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti