Nopea seesamitonnikala + viinivinkki

perjantai 25. toukokuuta 2018



Pientä luksusta kiiren keskellä? Minulle tämä ruoka on nimenomaan sitä. Valmistin annoksen itselleni, kun olin viikonlopun yksin kotona pari viikkoa sitten. Kylkeen poreilevaa jääkylmää valkoviiniä ja terassille nauttimaan ihanuudesta. Resepti löytyy Jamie Oliverin "5 aineksen ateriat" kirjasta. Olen tainnut kohta kokata koko kirjan läpi.

Ainekset kahdelle:
1 kukkurainen rkl miso-tahnaa
2 tonnikalapihviä (à 150 g, paksuus mieluiten 2 cm)
4 rkl seesaminsiemeniä
8 kevätsipulia
150 g sokeriherneitä

1. Laita iso tarttumattomaksi käsitelty paistinpannu korkeahkolle lämmölle. Peitä tonnikalapihvit miso-tahnalla yltä päältä ja taputtele pintaan myös seesaminsiemenet. Laita yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä pannulle, lisää pihvit ja paista niitä puolitoista minuuttia molemmin puolin, niin pinnasta tulee kauniin kullanruskea ja sisuksesta hieman punertava. Siirrä pihvit leikkuulaudalle lepäämään. Pyyhi pannu nopeasti talouspaperipallolla ja vie pannu takaisin kuumalle liedelle.

2. Siisti kevätsipulit ja leikkaa ne vinottain sokeriherneiden pituisiksi paloiksi. Lisää muutama tilkka punaviinietikkaa sekä ripaus merisuolaa kuumalle pannulle ja paista kevätsipulia sekä sokeriherneitä sekoitellen kaksi minuuttia, kunnes ne saavat pintaansa kevyesti väriä ja paistojälkiä. Leikkaa seesamitonnikalapihvit viipaleiksi ja nosta ne kasvispedille. Valuta pintaan yksi teelusikallinen ekstra-neitsytoliiviöljyä ja tarjoile.









Ihastuin kaupassa tämän espanjalaisen valkoviinin pirtsakkaan kalaetikettiin … ja sen hintaan: 8 euroa. Maku on kevyesti pirskahteleva ja kuivahko. Hedelmäinen ja hieman yrttinen maku ja tuoksu. Todellinen kesäviini, josta voi nauttia myös ilman ruokaa. Ruokasuositus: Kesäiset salaatit, vaaleat kalaruoat ja äyriäiset. Tarjoile viini tosi kylmänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti