Puutarhurin pinaattitortilla

sunnuntai 30. heinäkuuta 2017


Kesän viileydestä huolimatta Maalaisbistron keittiöpuutarhassa rehottaa pinaatti. Se on oivallista paistettuna, mutta mieheni "puutarhuri" päätti yllättää minut ja valmistaa tuoreesta pinaatista espanjalaisen pinaattitortillan.


Pinaattia kannattaa ottaa reippaasti ainakin noin 200 grammaa tai enemmänkin, jos on ihastunut sen makuun. Loraus öljyä pannuun ja sinne ensin silputut sipulit ja yksi silputtu valkosipulin kynsi (yksi iso tai kaksi pientä) sekä sitten perään pinaatti pienissä erissä. Noin parin minuutin kääntely hoitaa asian ja suuri pinaattikasa on sulanut aika pieneksi. Pinaatti saa sitten jäähtyä hetken. Sillä aikaa rikotaan 2-4 kananmunaa, sekoitetaan munamassa haarukalla ja maustetaan pippurilla, suolalla ja mausteilla. Maustaminen on makukysymys; mieheni käytti pippuria, inkivääriä ja chilijauhetta/pimentónia. Pinaatit sekoitetaan munamassaan ja paistetaan aika miedolla lämmöllä (ensin kuumemmalla ja sitten lämpöä lasketaan). Kääntäminen ei ole vaikeaa: lautanen apuna valutetaan tortilla lautaselle ja käännetään sitten kypsentämätön puoli lautasen avulla takaisin pannulle. Helpompaa kuin miltä kuulostaa.

Tortillasta tulee paljon ruokaisampi, jos siihen laittaa pinaatin lisäksi perunaa tai juustoa, mutta pinaattitortilla on hienostuneempi ja varsinainen sesonkiruoka. Kippari-Kalle sai lihaksensa pinaatin raudasta: se nyt ei taida ihan pitää paikkaansa. Jos nyt ei superlihaksia niin melkoisia terveyshyötyjä pinaatista kuitenkin saa: näkökyky paranee ja pinaatin sisältämät A-ryhmän vitamiinit vahvistavat verisuonia ja ehkäisevät silmänpohjan rappeutumista. Joten ei Kippari-Kalle ollut aivan väärässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti