Kakolanruusu Turussa - miellyttävä vankilakokemus

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Mietimme mihin mennä lounaalle gourmetystävien kanssa ja eräs tuttava vinkkasi, että tämä pop-up ravintola entisessä vankilassa ei olisi huono valinta. Sijainti Kakolanmäellä, minne nyt ollaan rakentamassa asuntoja, oli tietysti kovin kiinnostava. Neitokainen kuvassa oli kuin leikattu ranskalaisesta muotilehdestä JA sen lisäksi todella osaava ja miellyttävä tarjoilija. Kiitos kaunokainen erinomaisesta palvelusta!

Tiimi, joka vetää Kakolanruusua on sama kuin ravintola Kaskiksessa: Erik Mansikka luotsaa tätäkin ryhmää. Kaskishan on maan kuulu hyvästä ruoastaan. Valitsimme neljän ruokalajin yllätysmenun viinipaketteineen...kuljettajat joivat pelkästään samppanjaa.


Aloitimme pullollisella tätä samppanjaa. Se on tehty ainoastaan kahdesta viinirypälelajikkeesta, mikä on aika harvinaista. Maku oli ok, muttei tämä samppanja ole kuitenkaan yhtä lailla elegantti ja ylellinen kuten perinteisempi sampanja. Vähemmän kuplia mutta pähkinä- ja hedelmävivahteet toimivat hyvin menun ruokalajien kanssa (meille viinipaketitta oleville kuskeille).
Leipä, joka tuotiin eteemme, oli aivan ihana unikonsiemenlevainleipä. Rapea kuori ja pehmeä sisus. Kehuja tuli. Salaatti oli Caesar-mainen ja sisälsi vihreää salaattia, parmesaanikreemiä, raastettua parmesaania ja rapeita krutonkeja. Raikas ja hyvänmakuinen. Perunasalaatissa oli siikliperunoita Paraisilta, silliä, keitettyä kananmunaa ja marinoitua punasipulia. Se ei tehnyt vaikutusta - olisi ehkä kaivannut enemmän silliä ja punasipulia.


Toinen ruokalaji oli grillattuja kanankoipia. Olivat ihan mukiin meneviä mutta maustefriikkinä kaipasin enemmän tulisuutta glaseerauskastikkeessa. Tiedän olevani hankala, pyydän anteeksi.

Menun kolmas ruokalaji oli ylivoimaisesti paras kaikista. Erinomaisesti grillattua Ahvenanmaan härän filettä taivaallisella glaseerauskastikkeella. Kastike koostui possun luista, kasviksista ja sienistä ja oli tietysti saanut muhia tuntikaupalla. Lisukkeina perunavihannesvartaita ja tzatzikikastiketta.
Jälkiruoka oli sekä näyttävä että suussa sulava. Se koostui belgialaisesta vohvelista, jugurttirahkajäätelöstä ja marinoiduista mansikoista. Pöytänä meillä oli vankilasellin ovi lukkoineen. Toimi erittäin hyvin! Voin vain täydestä sydämestä suositella tätä miellyttävää ravintolaa taidokkaine kokkeineen ja osaavine henkilökuntineen. Nautimme miljööstä ja ruoasta runsaan kahden tunnin ajan ihanassa säässä. Aikaa ei jäänyt vankilakierrokselle tällä kertaa mutta, palataan varmasti!

2 kommenttia:

  1. Mun on pakko kommentoida tähän, että itse kävimme syömässä saman menun kumppanini kanssa kesäkuussa ja mielestäni ruoka oli hintaansa nähden ala-arvoista ketjuravintolaruokaa. Kirjoitin tuolloin asiasta myös omassa blogissani. Mutta hyvä jos teistä oli hintansa arvoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emme itse asiassa miettineet hintaa (49 euroa) tällä kertaa. Aurinko, ystävät ja miljöö toivat niin paljon ekstraa tähän lounaaseen. Mutta kuten kirjoitin, niin kaikkien ruokien maku ei ihan vastannut odotuksiamme. Kiitos kommentistasi!

      Poista