Grillattu rubattu tri-tip

perjantai 21. heinäkuuta 2017


Nimi tri-tip oli minulle uusi käsite, mutta kun naapurini lihatuottajalla oli myynnissä sitä ajattelin kokeilla miten sen grillaaminen onnistuisi. Tri-tipiä kutsutaan myös kolmiopaistiksi, koska se on hiukan kolmiomainen muodoltaan. Se löytyy vinosti tavallisen kuvepaistin/flank steakin yläpuolelta ja se on paksumpi. Se on melkein rasvaton, joten marinointia suositellaan. Eikä sitä saa yligrillata, koska kuten kuvepaisti se muuttuu silloin sitkeäksi. Käytin itse kuivarubia, joka sisälsi aikamoista tulisuutta. En marinoinut, mutta tulos oli mitä erinomaisin siitä huolimatta. Grillasin yhtaikaa ohutta kuvepaistia ja totesimme, että tri-tipin maussa oli ehkä enemmän syvyyttä. 


Tarvitset:
1 tri-tip paisti (omani painoi noin 800 grammaa)
rubia (käytin valmista peri-peri rubia, joka sisältää savupaprikaa ja chiliä mm.)

Annoin rubatun tri-tipin levätä kaksi tuntia ja grillasin sen sitten epäsuoralla lämmöllä noin 20-25 minuuttia. Jos käytät kaasugrilliä, niin sulje keskimmäiset grillivastukset ja jätä vain ulommaiset päälle. Sisälämpötilan pitää nousta 46 asteeseen. Jatka sitten grillaamista suoralämmöllä 3-5 minuuttia/puoli kunnes sisälämpötila on 49 astetta. Laita paisti foliopakettiin ja anna levätä lämmössä noin 15 minuuttia. Leikkaa se  syitä vasten aika ohuiksi viipaleiksi.

Lisukkeeksi meillä oli grillattuja keitettyjä uusia perunoita (aika isoja). Olin valellut ne chimichurri-öljyllä ennen ja jälkeen grillaamisen. Olivat mahdottoman hyviä. Olin myös tehnyt aasialaismaustettua coleslawta (resepti tulossa ensi tilassa). Yrtti-valkosipulimajoneesikaan ei olisi paha vaihtoehto tälle annokselle.
Ihana assistenttini arvostaa paitsi koemaistamista myös pihan kukkaloistoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti