Portobello Italian väreissä + viinivinkki

perjantai 30. marraskuuta 2018Kun kaupassa vastaan tulee tuoreita kauniita portobellosieniä, minun on erittäin vaikeata vastustaa niitä … vaikka kaapit ovat täynnä kuivattuja sieniä. Ehkä niiden houkutus piilee siinä, että ne ovat kokonsa puolesta helppoja täyttää vaikka millä herkuilla. Muista kuitenkin valita napakoita sieniä, joiden pinnat näyttävät virheettömiltä. Uunipahdetut täytetyt portobellot ovat mainio tapas-/anitipastiherkku tai vegetaarinen lounas/päivällinen. Mielestäni portobellot tulevat parhaiten oikeuksiinsa kun ne täyttää vihanneksilla ja yrteillä. Ja sitten aivan välttämättä (raastettua) mozzarellaa/muuta juustoa täydentämään makuja. Älä unohda lorauttaa päälle hyvää yrttiöljyä paistamisen jälkeen!


Neljään portobellosieneen/isoihin herkkusieniin tarvitset:

8-10 kirsikkatomaattia, paloina
1 oksa rosmariinia, pilkottuna
4 isoa salvian lehteä, revittyinä
1 iso valkosipulin kynsi, raastettuna
(1 tl chilitahnaa/1 hienonnettu tuore chili)
1 kourallinen pinaattia
mustapippuria
suolaa
extra virgin rypsiöljyä/oliiviöljyä
1 iso mozzarellapallo/5-6 pientä palloa/raastettua mozzarellaa
1 tl misotahnaa sekoitettuna pieneen tilkkaan kuumaa vettä/soijaa

yrttiöljyä/persiljaöljyä

savustettua sormisuolaa (Maldon)


1. Sekoita tomaatit, yrtit, chili, pinaatti ja pippuri misoveden tai soijan kanssa. Lisää hieman öljyä ja mahdollisesti suolaa.

2. Poista sienten jalat (älä heitä niitä pois, vaan käytä täytteeseen tai esimerkiksi keitoissa) ja laita sienet hattupuoli alaspäin pellille. Suolaa ja pippuroi ne. Täytä kolot tomaattiseoksella. Minä käytin pieniä mozzarellapalloja siivuina, mutta herkullisin tulos syntyy mozzarellaraasteella.

3. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Ota sienet uunista ja lorauta yrttiöljyä niiden päälle. Ja viimeisenä silauksena hieman sormisuolaa ja mustapippuria.Tarjoilin uunipaahdettuja pieniä lilan värisiä porkkanoita sienien kanssa. Muistin nimittäin, että olin jättänyt ne kasvimaahan ja minulle tuli kiire nostaa ne ennen yöpakkasia. Nekin saivat niskaansa persiljaöljyä tultuaan uunista ulos.

Tämä italialainen punaviini on mielestäni hyvä valinta paljon makua sisältäville kasvisruoille, kuten myös liharuoille. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti