Kukkakaalikeitto thai

keskiviikko 21. marraskuuta 2018



Hivenen tulinen aasialainen keitto, joka sisältää rutkasti vihanneksia, mausteita ja kookosmaitoa. Sopii piristämään mieltä ja kroppaa talven kynnyksellä. Keitto säilyy hyvänä 3-4 päivää jääkaapissa, mutta ehdottaisin kyllä tekemään tuplasatsin pakastimeen. Sen verran koukuttava tämä soppa on. Resepti on Ulrika Davidssonin käsialaa.

Keittoon (4 annosta):
1 iso kukkakaali
300 g porkkanoita
2 valkosipulin kynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 kevätsipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 maustemitta suolaa
1 maustemitta mustapippuria
6 dl vettä
2 vihannesliemikuutiota
1 tölkki kookosmaitoa
2 rkl currytahnaa
2 tl hunajaa
1 limehedelmä

1. Huuhtele ja pienennä kukkakaali. Säästä 4 kukintoa koristeluun.

2. Kuori ja pilko porkkanat, valkosipuli ja inkivääri. Huuhtele ja viipaloi kevätsipuli.

3. Kuumenna öljy kattilassa ja paista kaikki vihannekset siinä; pari minuuttia riittää. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

4. Lisää vettä ja lientä. Kaada joukkoon kookosmaitoa, currytahnaa, hunajaa ja limemehua. Keitä noin 10 minuuttia.

5. Surauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Ohenna tarvittaessa vedellä. Tarkista maku ja lisää mahdollisesti suolaa ja pippuria.

6. Annostele kulhoihin ja koristele paistetuilla kukkakaalikukinnoilla, maapähkinöillä, kevätsipulilla, korianterilla ja chilillä.

Päälle:
4 kpl kukkakaalikukintoa, öljyssä paistettuina
4 rkl kevätsipulia, renkaina
1/2 ruukku tuoretta korianteria (jätin pois)
1/2 chilipippuri, renkaina
1 dl maapähkinöitä
1 rkl oliiviöljyä







2 kommenttia:

  1. Oi nam! Ihana uusi keittoidea. :) Kukkakaali on ihanaa, ja Thai-mausteet sopivat varmasti hienosti tähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakaali on siinä mielessä oiva vihannes että sitä voi napostella raakana (kukinnot ensin suolaliemeen puoleksi tunniksi), raasteena, keitettynä, uunipaahdettuna ja soseeksi surautettuna keitossa. Tykkään kovasti sekä kukkakaalista että aasialaisista makuista!

      Poista