Kikhernepastagratiini pakastimeen

tiistai 27. marraskuuta 2018



Suosin yleensä kikhernepastaa tehdessäni pastaruokia. Välttelen tavallista gluteenipitoista pastaa, koska siitä tulee useimmiten turvonnut olo. Lempääläläinen Tervens on onnistunut mainiosti yrityksessään tehdä maustettua fusillia ja makaronia kikherneistä. Oma suosikkini on chilimaustettu, tietty. Tämäntyyppistä gratiiniruokaa kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja pakastaa sopivan kokoisiin rasioihin. Aika pienet lapsetkin osaavat käyttää mikroa turvallisesti ja pystyvät lämmittämään itselleen annoksen terveellistä ja proteiinipitoista ruokaa. Jos haluat voit vaihtaa lihan kanaan tai kalaan. Saat hyvänmakuisen vegetaarisen gratiinin lisäämällä kasviksia ja jättämällä lihan pois. Et varmaan oikeastaan tarvitse edes reseptiä tähän gratiiniin, mutta laitan nyt kuitenkin omani tänne inspiraatioksi. Sitten vain muuntelemaan sitä omalla tavallasi.  

Noin viiteen yhden litran rasioihin tarvitset:

2 pakettia Tervens makaronia/fusillia

runsas 800 g jauhelihaa
1 kesäkurpitsa
3 isoa keltasipulia
1-2 (suippo)paprikaa
4 isoa valkosipulin kynttä
(2 kuivattua chiliä murskattuina)
mustapippuria
2 lihaliemikuutiota
2 rkl tomaattipyrettä
1 tölkki kirsikkatomaatteja
1-2 rkl kuivattua yrttisekoitusta
2 dl (chilikaura)kermaa
noin 5-6 dl raastettua juustoa

Munakermaseos: 3 kananmunaa + 2 dl (sipulikaura)kermaa + 1 dl vettä; voit tarvita lisää nestettä.



Pilko kasvikset pieniksi paloiksi ja ruskista jauhelihan kanssa pienessä öljymäärässä. Sekoita mukaan mausteet, liemikuutiot, tomaatit ja vesi ja hauduta 10-15 minuuttia. Lisää kerma ja enemmän vettä, jos haluat. Kastike saa olla löysää. Keitä pasta kastikkeen poreillessa.



Annostele keitetty pasta rasioihin. Lisää kastiketta ja sekoita. Laita 175 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Lisää munakermaseos ja juustoraaste ja gratinoi vielä 10-15 minuuttia.

Lisää nestettä, jos gratiinit kuivuvat liikaa.


Jäähdytä gratiinit mahdollisimman nopeasti, esimerkiksi ulkosalla ja pakasta kun ne ovat täysin kylmät.

Linkitän kaksi muuta maukasta ruokaa, missä olen käyttänyt Tervensin kikhernepastaa:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti