Bataattignocchit ruskistetulla salviavoilla + viinivinkki

torstai 19. huhtikuuta 2018



Suussa sulavia bataattignoccheja ... vaikka niiden valmistaminen ei ihan mennyt niin kuin Strömsössä. Minulta loppuivat vehnäjauhot ja jouduin käyttämään aika paljon spelttijauhoja, jotta koostumuksesta tulisi sopiva. Nämä gnocchit sisältävät myös valkoisia purkkipapuja + lientä ja parmesaanijuustoa. Lisukkeina toimivat uunipaahdettu parsakaali ja suosikkini salviavoi, jolla mielestäni voi sulostuttaa mitä tahansa ruokaa. Mahtavan makuinen kasvisruoka jos jaksaa nähdä vähän vaivaa gnocchien vääntämisen kanssa. Resepti löytyi Lantliv mat & vin lehdestä. Tekemäni pienet muutokset ovat suluissa.

4 annosta:
600 g bataattia
1 rkl vihannesfondia
vettä
suolaa
parsakaalia
oliiviöljyä
1 tölkki valkoisia papuja, noin 400 g
2 dl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa + vähän tarjoiluun
noin 4 dl vehnäjauhoa (tarvitsin rutkasti enemmän)
1 ruukku salviaa
150 g voita
1 chili (2)
1 valkosipulin kynsi (2)

1. Kuori ja paloittele bataatti pieniin paloihin. Keitä palat kypsiksi suolatussa vihannesliemessä. Kaada liemi pois ja anna bataatista haihtua pois mahdollisimman paljon nestettä. Anna myös jäähtyä hieman.

2. Laita uunin lämmöksi 225 astetta. Jaa parsakaali pieniin kimppuihin. Kuori varsi ja paloittele. Laita kaikki osat leivinpaperin päälle pellille ja lorauta päälle öljyä ja hieman suolaa. Paahda noin 12 minuuttia kunnes se on saanut väriä.

3. Ota papujen liemi talteen. Huuhtele pavut ja laita blenderiin/monitoimikoneeseen. Laita myös bataatit ja 4 rkl papulientä mukaan. Sekoita vähitellen juuston ja jauhojen kanssa, kunnes taikina on sopivan tiivis. Jauhomäärä riippuu bataatissa olevasta nestemäärästä. Voit testata keittämällä pienen taikinaklöntin. Sen pitää pysyä koossa.

4. Jaa taikina neljään osaan ja rullaa pitkiksi rulliksi. Leikkaa jokainen rulla 15-20 osaan ja paina vähän haarukalla. Laita ne jauhotulle tarjottimelle. Voit tehdä gnocchit etukäteen ja laittaa jääkaappiin peitettyinä, kunnes on aika kypsentää ne.

5. Ruskista voi kattilassa tai paistinpannulla kunnes se tuoksuu pähkinäiselle ja on väriltään vaaleanruskea. Lisää salvianlehdet ja freesaa niitä hetki voissa.

6. Poista siemenet chilistä ja pilko pieneksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä molemmat öljyssä isossa paistinpannussa.

7. Kiehauta gnocchit suolatussa vedessä. Ne ovat valmiita, kun ne nousevat pintaan.

8. Laita gnocchit pannuun valkosipulin ja chilin kanssa. Paista niihin väriä.

9. Annostele gnocchit parsakaalin kanssa lautasille. Kaada salviavoi päälle ja viimeiseksi parmesaanijuusto.



Ulkonäkö ei kyllä ole Masterchef-luokkaa ... mutta saa kelvata. Maku oli sentään kohdallaan.


Olin ostanut (meille uutta) italialaista punaviiniä, tehty Nero d'Avola rypäleestä. Hedelmäinen ja täyteläinen maku missä hivenen makeutta, vivahteita lakritsista, salviasta ja vaniljasta. Jälkimaku oli pitkä ja hieman makea. Viiniä suositellaan grillattuihin liharuokiin, mutta meidän mielestä se sopi kuin nenä päähän tämän vihannesruoankin kanssa. Allroundviini Sisiliasta. Hinta 11 euroa. Assistentti ei saanut maistaa.



Haluatko lisää bataatti-inspistä? Löydät 3 linkkiä hyviksi todettuihin resepteihin täältä:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti