ETIKKAKURKKUJA
Tämä tapa säilöä kurkkuja on tosi helppo ja kurkuista tulee aivan mahtavan makuisia. Olen saanut reseptin ystävättäreltäni. Kokeilkaa!
2 kiloa avomaan kurkkuja
1 pullo(0,5 l)etikkaa
+ hiukan vähemmän vettä
noin 900 g sokeria
3 kämmenellistä hienoa suolaa
kruunutilliä
piparjuurta
laakerinlehtiä
2 rkl sinapinsiemeniä
Laita vuorotellen kurkkuviipaleita, kruunutilliä, piparjuurta ja laakerinlehtiä lasipurkkeihin. Kiehauta etikkaliemi ja sinapinsiemenet ja kaada lämpimänä kurkkujen päälle. Anna seistä kellarissa tai kylmässä 2-3 viikkoa.
Toivottavasti maistuu!
Assistenttini ei pidä ukkosesta...keittiöpöydän alla on turvallinen olo.
Pieni mandoliinihaaveri...ei kannata kiirehtiä. Ole varovainen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti